Doğubayazıt'ta şüpheli havyan ölümleri   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-13-2011 (17:58)   Son Mesaj: 01-13-2011 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 409  

    01-13-2011

    Doğubayazıt'ta şüpheli havyan ölümleri

    Doğubayazıt'ta şüpheli havyan ölümleri


    Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bir vatandaşın 40'a yakın kanatlı hayvanının ölümü ilçede 'Acaba kuş gribi mi?' şeklinde söylentiler ortaya çıkardı.

    Doğubayazıt'ın Barış mahallesinde yaşayan Ahmet Tanrıverdi'nin (43) kümesinde bulunan 40'a yakın kanatlı hayvanın ölümü, ilçede 2006 yılında ortaya çıkan ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği kuş gribi hastalığını getirdi. Bunun üzerine Tanrıverdi, ölen tavuk ve horozlarını kamyonunun arkasına atarak Doğubayazıt İlçe Tarım Müdürlüğü'ne getirdi. Yetkililer, özel dezenfekte kıyafetlerle yaptıkları incelemede tavukların gaga ve kanat altlarının siyahlaştığını belirtip gribal bir enfeksiyon belirtisi olduğunu ifade etti. Yetkililer, durumun net olarak anlaşılması için ölü hayvanları Erzurum'da bulunan veterinerlik laboratuvarlarına gönderme kararı aldı. Sonucun 1 hafta içerisinde ortaya çıkacağını dile getiren yetkililer, şu an için panik yapılacak bir durumun olmadığını, ölü tavuk ve kanatlı hayvan görülmesi durumunda kendilerine bildirilmesi uyarısında bulundu.
    Doğubayazıt'ta 2006 yılında kuş gribi nedeniyle 3 kişi yaşamını yitirmiş, ilçe karantinaya alınmıştı.




    Doğubayazıt'ta şüpheli havyan ölümleri Yorumları