Bulgaristan'tan Vecdi Gönül'e ziyaret   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (17:37)   Son Mesaj: 01-13-2011 (17:37)    Cevap: 0    Gösterim: 597  

    01-13-2011

    Bulgaristan'tan Vecdi Gönül'e ziyaret

    Bulgaristan'tan Vecdi Gönül'e ziyaret


    Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Bulgaristan Savunma Bakanı Anyu Angelov ile görüştü.

    Gönül, Angelov'u bakanlığa gelişinde askeri törenle karşıladı. Tören kıtasını selamlayan Angelov, daha sonra anı defterini imzaladı.
    Görüşme öncesinde konuşan Bakan Gönül, Bulgaristan'ın karadan ve Karadeniz üzerinden Türkiye'nin komşusu olduğuna dikkati çekerek, bu yakınlığın bir kader birliğini de empoze ettiğini söyledi.

    Bu kader birliği sonucunda ekonomik, siyasi ve askeri ilişkilerin de gelişme gösterdiğini vurgulayan Gönül, özellikle Bulgaristan'ın NATO'ya girmesinden sonra bu işbirliğinin daha da ileri aşamaya geldiğine dikkati çekti.

    Bulgaristan'ın Avrupa Birliği (AB) üyesi olmasıyla AB hudutlarının Türkiye hudutlarına geldiğini dile getiren Gönül, bakanlıklar arasındaki mevcut iyi ilişkilerin konuk bakanın ziyaretiyle hem siyasi hem de askeri alanda ivme kazanacağı inancında olduğunu kaydetti.

    Konuk Bakan Angelov ise Ankara'da düşen ve beş subayın şehit olduğu kaza dolayısıyla şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

    Angelov, bakan Gönül ile 2011 yılının başında gerçekleştirdiği bu görüşmenin ileriki aşamalar için önemli bir adım olduğuna işaret ederek, görüşmenin özellikle savunma sanayi ve bölgesel barış açısından sonuçlarını en yakın zamanda almayı umduklarını belirtti. Bakan Angelov, NATO üyesi iki ülke olarak Türkiye ve Bulgaristan'ın bölgesel barışın sağlanmasına büyük önem verdiklerini de vurguladı.

    Bir gazetecinin, görüşmede hangi konuların görüşüleceği ve Füze Savunma Sistemi'nin gündeme gelip gelmeyeceği yönündeki sorusu üzerine, konuk bakan Angelov, Lizbon'da da belirttikleri gibi, savunma sistemi ile ilgili alınan kararlara uyacaklarını, bu konuyu desteklediklerini söyledi.

    Gönül de konuk bakanla NATO toplantılarında sık sık bir araya geldiklerini belirtti. Balkanlar ve Karadeniz'in iki ülkeyi başka bağlayan unsurlar olduğuna işaret eden Gönül, savunma sanayinde de Bulgaristan'ın çok güzel bir altyapısı bulunduğunu müşterek olarak neler yapılabileceğinin görüşüleceğini kaydetti.




    Bulgaristan'tan Vecdi Gönül'e ziyaret Yorumları