Tanrısever'den Şavata'ya yasal cevap   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-13-2011 (16:56)   Son Mesaj: 01-13-2011 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 573  

    01-13-2011

    Tanrısever'den Şavata'ya yasal cevap

    Tanrısever'den Şavata'ya yasal cevap


    Haber 7'de 'Fethullah Gülen Hoca'yı kandırdılar' başlığıyla yayınlanan habere Mehmet Tanrısever'den açıklama geldi. Tanrısever'in avukatları aracılığıyla gönderilen açıklama aşağıdaki gibidir:

    "Müvekkilim Mehmet TANRISEVER yapımcı, yönetmen ve senarist olarak Türk sinemasına filmleriyle büyük katkıda bulunmuş, Türkiye"nin önde gelen sinemacılarındandır. Müvekkilimce yapımı üstlenilerek sinemaseverlerin izlenimine sunulan filmler yıllarca ilgiyle izlenmiş ve toplumun beğenisini kazanmıştır. Türk sinemasında ve Türk halkı nezdinde büyük itibar sağlamış olan müvekkilim son yapımı olan "Hür Adam Bediüzzaman Said Nursi" filminden ötürü Gani Rüzgar ŞAVATA tarafından basın yolu ile devamlı surette hakaret ve iftiralara maruz kalmaktadır.
    Müvekkilim Ahmet Çetin ve Mehmet Uyar ile birlikte senaryosunu yazdığı, yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği "Hür Adam Bediüzzaman Said Nursi" filminin 2010 yılında çekimini yapmış, 07 Ocak 2011 tarihinde de filmi sinemalarda gösterime koymuştur. Film gösterime girmeden önce yazılı ve görsel basında büyük yankı uyandırmış, günlerce haberlere ve tartışma programlarına konu olmuştur. Filmin kamuoyundaki etkisini gören ve film ile hiçbir ilgisi bulunmayan Gani Rüzgar ŞAVATA, muhtemelen kamuoyunda ilgi görmek ve adından bahsettirmek amaçlı olarak her türlü basın yolu ile müvekkilimi karalama yoluna gitmiştir.

    Gani Rüzgar ŞAVATA, müvekkilim Mehmet TANRISEVER"in kişilik haklarına, basın yoluyla ağır derecede saldırıda bulunmuştur. Adı geçen şahıs hakkında, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı"na müvekkilime karşı basın yoluyla hakaret ve iftira etmesi nedeniyle 2011/4621 Haz. No ile suç duyurusunda bulunulmuş olup, diğer yasal girişimlerimiz ise devam etmektedir.

    Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

    Mehmet TANRISEVER

    Vekilleri

    Av.Mustafa Çağlar AKGÜN & Av.Mustafa İzzettin ÖZERDEM




    Tanrısever'den Şavata'ya yasal cevap Yorumları