Sarıyer, rüşvet iddialarıyla çalkalanıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (16:54)   Son Mesaj: 01-13-2011 (16:54)    Cevap: 0    Gösterim: 440  

    01-13-2011

    Sarıyer, rüşvet iddialarıyla çalkalanıyor

    Sarıyer, rüşvet iddialarıyla çalkalanıyor


    Sarıyer Belediyesi'ndeki rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan 5 kişinin gözaltı süreleri uzatıldı. Operasyonu kapsamında balediye başkanı ve ünlü isimler de ifadeye çağırıldı. Başkanı Şükrü Genç, şu açıklamayı yaptı:

    Dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen operasyonla gözaltında tutulan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı R. Y., Belediye Zabıta Müdürü S.K, Şükrü Genç'in belediye başkanı olmadan önce ortaklığı bulunan şirkete ortak olan R. F. A. ile Bahçeköy"de belediye adına kaçak kat vaatleriyle trilyonlarca TL rüşvet toplanması olayında adı geçen M. Y ve Y.T. Cuma günü mahkemeye çıkmak üzere gözaltı süreleri uzatıldı.
    ÜNLÜ İSİMLER İFADEYE ÇAĞIRILACAK

    Rüşvet operasyonu kapsamında ünlü sanatçı Ajda Pekkan ve Mustafa Erdoğan'ın da ifadeye çağrılacağı iddia edildi.

    Yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı R.Y., Zabıta Amiri S.K., M.Y., R. F.A. ve Y.T.'nin gözaltı durumları devam ederken, operasyon kapsamında Belediye Başkanı Şükrü Genç, ünlü sanatçı Ajda Pekkan ve Mustafa Erdoğan"ın da ifadeye çağrılacakları belirtiliyor.

    Ajda Pekkan'ın villasının tadilatı ve ek bina yapımı için 400 bin TL, Mustafa Erdoğn'dan da villasının zemin katını basan su tahliyesi için 20 bin TL alındığı iddia ediliyor.

    ÜNLÜLER SAVCILIĞA ÇAĞRILDI

    2009'un Haziran ayında gelen ihbarlar üzerine Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi doğrultusunda İl Jandarma Komutanlığı'nın zanlıları teknik ve fiziki takibe aldığı öğrenildi.

    Bu çalışma sonucunda bir çok ünlü sanatçı ve işadamının Sarıyer Belediyesi sınırlarında rüşvet karşılığında, imara aykırı konut ve villa yaptıkları iddia ediliyor.

    Soruşturma kapsamında bugüne kadar 72 kişinin ifadesinin alındığı da, edinilen bilgiler arasında. Gözaltındaki beş kişinin bugün savcılığa sevk edileceği öğrenilirken, 29 kişinin daha gözaltına alınacağı, 23 kişinin ise savcılığa ifadeye çağrıldığı bildirildi.

    Savcılığa ifadeye çağrılanlar arasında Ajda Pekkan ile Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in de bulunduğu birçok ünlü sanatçı ve işadamı olduğu bildirildi.

    BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI TEKNİK TAKİBE TAKILDI

    Yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı R.Y., Zabıta Müdürü S.K. ve R.F.A'nın teknik takibe takıldıkları öğrenildi.

    Yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla Sarıyer Belediyesi"nde yapılan gözaltılar ile ilgili olarak, aynı dosyada iki farklı şekilde sorgulandıkları belirtiliyor.

    M.Y. ve Y.T.'nin, Bahçeköy"de kaçak kat vaadiyle rüşvet toplamaktan sorgulandıkları, Belediye Başkan Yardımcısı R.Y'nin, Zabıta Müdürü S.K. ve R.F.A'nın ise yine aynı dosya kapsamında başlatılan teknik takibe takılmaları nedeniyle gözaltına alındıkları belirtiliyor.

    Operasyon kapsamında Ü. Ö adında bir kişinin de arandığı gelen bilgiler arasında.

    Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'ten ilk açıklama

    Sarıyer Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen rüşvet operasyonu ile ilgili Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, açıklama yaptı.

    Başkan Genç, yaptığı yazılı açıklamada konunun soruşturma safhasında olduğunu ve soruşturmanın selameti açısından herhangi bir yorum yapmanın doğru olmayacağını belirterek, somut bir gelişme olduğunda detaylı bilgilerin kamuoyuna açıklanacağını kaydetti.

    www.sariyermanset.com




    Sarıyer, rüşvet iddialarıyla çalkalanıyor Yorumları