'Yunanistan temerrüte düşebilir!'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (16:21)   Son Mesaj: 01-13-2011 (16:21)    Cevap: 0    Gösterim: 461  

    01-13-2011

    'Yunanistan temerrüte düşebilir!'

    'Yunanistan temerrüte düşebilir!'


    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors'un (S&P) Fransa birimi başkanı Carol Sirou, Yunanistan'ın temerrüte düşme olasılığının yüzde 40 olduğunu belirtti.

    Sirou gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunanistan dışında tüm Avro Bölgesi ülkelerinin yatırım düzeyinde nota sahip olduğunu ifade ederek, bu ülkelerin temerrüte düşme olasılıklarının düşük olduğunu vurguladı.
    Yunanistan'ın temerrüte düşmesi ihtimalinin ise yüzde 40 seviyesinde bulunduğuna işaret eden Sirou, birçok Avro Bölgesi ülkesinin faiz oranları arasındaki farkların artmış olduğuna ve faiz oranları arasındaki farkların bu ülkelerle bağlantılı temerrüt riskini adil olarak yansıtmadığına dikkati çekti.

    Sirou, piyasaların değerlendirmesinin farklı unsurlara bağlı olduğunu vurgulayarak, Almanya ve Fransa'nın aynı risklere sahip olduğunu ancak kredi notları ''AAA'' olan iki ülkenin piyasalarda aynı oranda baskı görmediğini ifade etti.

    S&P, Aralık ayı sonunda yaptığı açıklamada, Fransa'nın ihtiyatlı ekonomi politikasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, ülkenin ''AAA'' olan kredi notunu ve not görünümünün ''durağan'' olduğunu teyit etmişti.




    'Yunanistan temerrüte düşebilir!' Yorumları