Âmâ ve yürümeyen kadına çek hapsi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (16:04)   Son Mesaj: 01-13-2011 (16:04)    Cevap: 0    Gösterim: 438  

    01-13-2011

    Âmâ ve yürümeyen kadına çek hapsi

    Âmâ ve yürümeyen kadına çek hapsi


    Samsun'da gözleri görmeyen, şeker hastası ve beyninde tümör bulunan 53 yaşındaki bir kadın, emekli olsun diye üzerine yapılan dükkan yüzünden cezaevine girdi. 3 çocuk annesi kadının tutuklanma anı yürek burktu:

    Samsun'da gözleri görmeyen, şeker hastası ve beyninde tümör bulunan 53 yaşındaki bir kadın, emekli olsun diye üzerine yapılan dükkan yüzünden cezaevine girdi.
    Samsun'un Canik ilçesinin Karşıyaka Mahallesi'nde ikamet eden 3 çocuk annesi Saliha Salkılıç'ın (53) kızı Yasemin, İlkadım ilçesi Ağabali Caddesi üzerinde giyim mağazası açtı. Daha önceden sigorta kaydı bulunduğu için genç kız işyerini emekli olmasına yardımcı olmak üzere annesinin üzerine yaptı. Şeker hastalığından dolayı 4 yıldır iki gözü kör olan Saliha Salkılıç adına bankadan çek alındı. İşyeri ortağı olduğu ileri sürülen F.E.'nin çekleri kullanıp ödeme yapmadığı iddia edildi. Daha sonra da karşılıksız çek suçundan Saliha Salkılıç hakkında dava açıldı. Çeklerden habersiz olan Saliha Salkılıç, yargılandığı iki ayrı mahkeme tarafından 76 ve 45 gün olmak üzere toplam 121 gün hapis cezasına çarptırıldı.

    Gözleri görmeyen Saliha Salkılıç, bugün Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından evinde gözaltına alınıp Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye eşi Mehmet Salkılıç (56) ve oğlu Ersin Salkılıç'ın kucağında çıkarılan Saliha Salkılıç'ın ayrıca yine çek suçundan Samsun 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından arandığı ortaya çıktı. 5. Asliye Ceza Mahkemesi heyeti, gözleri görmeyen kadının yürüme güçlüğü çektiğinden adliyenin zemin katındaki 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde ifadesini aldı. Hapis cezasından dolayı İnfaz Savcılığı'na sevk edilen ve adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklanan Saliha Salkılıç, eşi, oğlu ve polislerin yardımıyla adliye merdivenlerinden güçlüklü indirilip 121 gün hapis cezasını çekmesi için polis aracına bindirilip Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

    Saliha Salkılıç'ın tutuklanması, olayı gören vatandaşların yüreklerini burktu. Tutuklanan kadının eşi Mehmet Salkılıç, "İşyerine ortak olarak aldığımız F.E., bizi dolandırdı. Kestiği çekler karşılıksız çıktığı için bugüne kadar 30 bin TL'ye yakın borç ödedim. Eşim çok güç durumda. 4 yıldır her iki gözü görmediği gibi, şeker hastası, kalp hastası ve kalbinden ve beyninde bulunan tümörden dolayı da daha önce ameliyat oldu. Evde bile bakımını zor yapıyoruz. Cezaevinde kalması mümkün değil" diye tepkisini dile getirdi.

    Vatandaşlar ise azılı katillerin cezaevinden tahliye edildiği bu günlerde her iki gözü görmeyip hasta ve bakıma muhtaç bir kadının cezaevine atılmasına anlam veremediklerini söylediler.





    Âmâ ve yürümeyen kadına çek hapsi Yorumları