Erzurum'da terör operasyonu: 7 gözaltı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-13-2011 (16:08)   Son Mesaj: 01-13-2011 (16:08)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    01-13-2011

    Erzurum'da terör operasyonu: 7 gözaltı

    Erzurum'da terör operasyonu: 7 gözaltı


    Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerince düzenlenen operasyonda çeşitli olaylara karıştıkları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.

    Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; bir grup şahsın Turancı Devrim Ordusu isimli yasadışı örgüt kurdukları, isimlerini duyurmak için ve örgüte maddi kaynak sağlamak amacıyla Taşmağazalar Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcudan silahlı soygun yapacakları bilgilerinin alınması üzerine Ö. F. B. ve A. A., isimli şüpheliler 1 adet ruhsatsız, dolu tabanca ve göz yaşartıcı spreyle kuyumcuya girmek üzereyken suçüstü yakalandı. Devam eden operasyonlar sonucu aynı örgüt içerisinde faaliyet gösteren 5 kişi daha yakalanarak gözaltına alındı.
    Yakalanan şüphelilerin 18 Haziran 2010 tarihinde Erzurum'da Büyük Turan Örgütü ibareli bildiriler dağıttıkları, Büyük Turan Örgütü ibareli yazılamalar yaptıkları, BDP Erzurum İl Teşkilatına Molotof kokteylleri attıkları, örgüt adına zorla bağış adı altında para topladıkları tespit edildi. Şüpheliler birlikte 1 adet ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait yeteri kadar dolu fişek, göz yaşartıcı spreyler, kesici ve delici aletler ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

    Öte yandan, örgütsel dokümanlar arasında bulunan Deniz Gezmiş, posteri dikkat çekti. Şüpheli 7 kişi Emniyetteki sorgularının ardından Erzurum Adliyesi'ne sevk edildi.







    Erzurum'da terör operasyonu: 7 gözaltı Yorumları