Tahliye edilen Hizbullahçılar yoklamaya gitmemiş   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-13-2011 (16:04)   Son Mesaj: 01-13-2011 (16:04)    Cevap: 0    Gösterim: 505  

    01-13-2011

    Tahliye edilen Hizbullahçılar yoklamaya gitmemiş

    Tahliye edilen Hizbullahçılar yoklamaya gitmemiş


    Tutukluluk süresini belirleyen Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesindeki değişikliği sonrası tahliye olan Hizbullahçıların en yakın karakola yoklamaya gi

    Tutukluluk süresini belirleyen Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 102. maddesinin yürürlüğe girmesiyle tahliye edilen, bugüne kadar imza vermediği belirlenen, aralarında terör örgütü Hizbullah'ın üst düzey sorumlularının da bulunduğu 6 sanık hakkında hazırlanan tutanak, Yargıtay 9. Ceza Dairesine gönderildi.
    Edinilen bilgiye göre, 3 Ocak 2011'de Diyarbakır D Tipi Cezaevinden salıverilen terör örgütü Hizbullah ana davasının sanıklarından Edip Gümüş, Cemal Tutar, Fuat Balcı, Abdulkerim Kaya, Mustafa İpek ve Şeyhmus Kinay'ın şimdiye kadar en yakındaki polis veya jandarma karakoluna giderek imza vermediği belirlendi.

    İmza vermediği tespit edilen 6 sanıkla ilgili hazırlanan tutanaklar, Cumhuriyet Başsavcılığınca Yargıtay 9. Ceza Dairesine gönderildi.

    Savcılık yetkilileri, sanıklar hakkında imza atmadıkları için tutuklama kararı verilip verilmeyeceğinin Yargıtay tarafından değerlendirileceğini ifade etti.




    Tahliye edilen Hizbullahçılar yoklamaya gitmemiş Yorumları