Hakkari ve Diyarbakır'da KCK gerginliği   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (15:54)   Son Mesaj: 01-13-2011 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 662  

    01-13-2011

    Hakkari ve Diyarbakır'da KCK gerginliği

    Hakkari ve Diyarbakır'da KCK gerginliği


    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Diyarbakır ve Batman'da Diyarbakır'da görülen "KCK' davasını protesto etmek amacıyla yapılan yürüyüş sonrası olaylar çıktı. Diyarbakır'da ise polise fişeklerle saaldırdılar. Batman'da çok sayıda gözaltı var.



    BDP Yüksekova İlçe Başkanlığı binası önünde bir araya gelen ve aralarında parti yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişi yürüyüş düzenledi.

    Cengiz Topel Caddesi Eski Cezaevi Kavşağı'nda yapılan açıklamanın ardından kalabalık gurup sloganlar eşliğinde Mezarlık Mahallesi Merkez Camii'ne kadar yürüyüş düzenleyerek, burada 2000 yılında yaşamını yitiren ve kimlikleri yeni açıklanan PKK'lı Hüseyin İliş, Kaya Geylani ve Nazperi Zengin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

    Taziye ziyaretinden sonra tekrar yürüyüşe geçen ve ilçe merkezinde toplanan bir guruba polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Gençlerin taşlarla karşılık verdiği müdahale sonrası ilçe sokakları savaş alanına dönüştü. İlçede olaylar devam ediyor.
    DİYARBAKIR'DA POLİSE HAVAİ FİŞEKLERLE SALDIRDILAR.. OLAYLARDA İKİ SES BOMBASI PATLADI

    Diyarbakır' da KCK duruşması için yürüyüş düzenleyen BDP'li gruba polis adliye önünde müdahale etti. Göstericiler polise havai fişek atarken, polis göstericileri gaz bombalarıyla dağıtmaya çalışıyor. Olaylarda iki ses bombası patladı.

    BDP tarafından yapılan basın açıklamaları sonrası olaylar çıktı. Polis kendisine taş, molotof ve havai fişeklerle saldıran göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Yaşanan olaylarda atılan taşlar nedeniyle çok sayıda polis yaralandı. Olaylarda iki de ses bombası patladı.

    Küçük gruplar halinde ara sokaklara dağılan gösterilerle polis arasında kovalamaca devam ediyor.

    BATMAN'DA KCK GERGİNLİĞİ

    Batman'da KCK davasını protesto etmek isteyen bir grup BDP'li Ayla Akat Ata ve Belediye Başkanvekili Serhat Temel'in açıklamaları sonrası polisle çatışmaya başladı. Göstericiler molotof ve taşlarla polise saldırdı. Polis de göstericilere gaz bombası attı.

    Çıkan arbedede çok sayıda gözaltı var.




    Hakkari ve Diyarbakır'da KCK gerginliği Yorumları