Patnoslulardan Kılıçdaroğlu'na 'tugay' tepkisi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (14:37)   Son Mesaj: 01-13-2011 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 595  

    01-13-2011

    Patnoslulardan Kılıçdaroğlu'na 'tugay' tepkisi

    Patnoslulardan Kılıçdaroğlu'na 'tugay' tepkisi


    Ağrı'nın Patnos ilçesinde bulunan 34. Motorlu Piyade Tugayı'nın lağvedileceği söylentileri sivil toplum kuruluşlarını (STK) ayağa kaldırdı.

    Söylentiye tepki gösteren ilçedeki 12 sivil toplum kuruluşu, Menderes Caddesi'nde ortak basın açıklaması yaptı.
    STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Patnos Genç İşadamları Derneği (PAGİAD) Başkanı Mustafa Açık, 34. Motorlu Piyade Tugayı'nın Patnos'la özdeşleştiğini belirterek, Doğu'nun en büyük ilçelerinden olan Patnos'un sahip olduğu tek istihdam kaynağı olan kurumun lağvedilmek istenmesinin kendileri için büyük bir kayıp olacağını dile getirdi.

    Patnos esnafının ticari canlılığını sağlayan tek kurum olan tugayın lağvedilmesini istemediklerini ifade eden PAGİAD Başkanı Açık, ''Aldığımız duyumlara göre, daha önceden lağvedilme kararının, Tunceli'nin Hozat ilçesindeki Tugay Komutanlığı olduğu, fakat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay Başkanlığı'na yaptığı son ziyaret sonrasında bu kararın değiştirilip, ibrenin bize çevrilmesi bizleri derinden üzmüştür.

    Patnos'tan oy almasını bilmeyen CHP, maalesef tugayımızı almasını bilmiştir. Babası Patnos'ta yıllarca görev yaptığı için buraların suyunu içen, ekmeğini yiyen ve halkçı olduğunu iddia eden bir genel başkana yakışan bir tavır olmamıştır. Vefa borcu böyle ödenmemeliydi.'' açıklamasında bulundu.

    ''Acaba Ağrı'nın en büyük ilçesi olmamız ve 5 milletvekili çıkarmamızın mükafatı bu mudur?'' diye soran Açık sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Acaba son referandum seçimlerinde yüzde 97 evet oyu alıp Türkiye birincisi olduğumuzun mükafatı mıdır? Patnos'ta terör olmadığı için tugayımız lağvediliyorsa terör estirmek mi lazım? Yaklaşmakta olan genel seçimlerde oy rengimiz değişmeyecek midir? 5 milletvekilimize sesleniyoruz. Lütfen alınan bu kararın durdurulması için siyasi olarak elinizden ne geliyorsa yapın. Bu konuda Milli Savunma Bakanı'na, Genelkurmay Başkanlığı'na ve Başbakanımız'a seslenmek istiyoruz. Bu karar Patnos için büyük bir kayıptır.''

    Basın açıklamasına Patnos Genç İşadamları Derneği, Eğitim Sever Öğretmenler Derneği, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı, Şoförler Odası Başkanlığı, Kızılay Derneği Başkanlığı, Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği, Din Görevlileri Derneği, Eğitim Bir-Sen Sendikası, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türk Eğitim-Sen Sendikası ile Seher Vakti Derneği de destek verdi.




    Patnoslulardan Kılıçdaroğlu'na 'tugay' tepkisi Yorumları