Borçlar Kanunu Kahtalı Mıçı'nın sorununu da çözüyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-13-2011 (15:23)   Son Mesaj: 03-24-2011 (15:14)    Cevap: 1    Gösterim: 1133  

    01-13-2011

    Borçlar Kanunu Kahtalı Mıçı'nın sorununu da çözüyor

    Borçlar Kanunu Kahtalı Mıçı'nın sorununu da çözüyor


    TBMM Genel Kurulu’nda jet hızıyla geçen Borçlar Kanunu, binlerce dövizzedeye müjde verdi. Döviz borçluları şartlar değişirse sözleşmeyi feshedebilecek

    Tasarının görüşülmesi sırasında verilen bir önerge ile döviz borçlularına olağanüstü durumlarda, sözleşmenin feshedilmesi imkanı sağlandı. Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından dövizzedeler, krizi gerekçe göstererek sözleşmelerin iptali için dava açabilecekler.
    SÖZLEŞMEYİ FESHEDEBİLECEK

    Yeni düzenlemeye göre sözleşmenin yapıldığı sırada, taraflarca öngörülmeyen ve öngörülmesi de beklenmeyen olağanüstü bir durum, borçludan kaynaklanmayan bir sebeple ortaya çıkar ve sözleşmenin yapıldığı sırada mevcut olguları, kendisinden ifanın istenmesini dürüstlük kurallarına aykırı düşecek derecede borçlu aleyhine değiştirir ve borçlu da borcunu henüz ifa etmemiş veya ifanın aşırı ölçüde güçlenmesinden doğan haklarını saklı tutarak ifa etmiş olursa, borçlu, hakimden sözleşmenin yeni koşullara uyarlanması isteyebilecek.

    Borçlu, bu mümkün olmadığı takdirde sözleşmeden dönme hakkına sahip olabilecek. Borçlu, sürekli edimli sözleşmelerde ise fesih hakkını kullanacak. Bu düzenleme yabancı para borçlarında da uygulanacak.

    Kahtalı Mıçı da kulis yaptı

    Düzenlemeden, "Yenzedeler" olarak bilinen Japon Yeni üzerinden kredi kullanan yaklaşık 300 bin mağdur da yararlanacak. Aralarında türkücü Kahtalı Mıçı"nın da bulunduğu kendilerini dövizzede olarak adlandıran bir grup, bankalardan konut alımı için TL yerine, döviz kredileri almaları nedeniyle mağdur olduklarını belirterek eylemde bulunmuşlardı. Kahtalı Mıçı"nın 35 yıllık eşi Hülya Aslan, konut kredisi için kullandıkları 110 bin TL"nin faizle 180 bin TL"ye ulaştığını ve mağdur olduklarını söylemişti.




    Borçlar Kanunu Kahtalı Mıçı'nın sorununu da çözüyor Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  03-24-2011, 15:14

    --->: Borçlar Kanunu Kahtalı Mıçı'nın sorununu da çözüyor


    japon yeni konut kredisi kullananlara oluşan bu haksız durumun çözülmesi için bir an önce girişimde bulunulmasını istiyorum.
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci