Emekliler küçük zam farkını istiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (13:58)   Son Mesaj: 01-13-2011 (13:58)    Cevap: 0    Gösterim: 465  

    01-13-2011

    Emekliler küçük zam farkını istiyor

    Emekliler küçük zam farkını istiyor


    Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, ''Emeklilere Ocak ayı içerisinde yansıtılması planlanan zam farkının verilmesi konusunda 3 maddelik bir yasanın çıkarılması için hükümeti çaba sarf etmeye çağırıyoruz'' dedi.

    Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, emeklilere Ocak ayı içerisinde yansıtılması planlanan zam farkının Şubat ayına sarkıtılması konusunda AKP"yi suçlayarak, "Başbakan tarafından 3 ay önce açıklanmış olan, aslında emeklilerin hiçbir derdine derman olmayacağı herkes tarafından bilinen küçük maaş zammının emeklilere verilmesini sağlamak üzere, parlamentodan 3 maddelik bir yasanın çıkarılması için hükümeti çaba sarf etmeye çağırıyoruz. Ayrıca, AKP bu tür ayak oyunları ile emeklileri oyalamaktan vazgeçmeli, sorumluluğunun gereğini yerine getirmeli" dedi.
    DİSK"e bağlı Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye"de 9.5 milyon emekli, dul ve yetimin yaşadığını ve bunların büyük bir bölümünün açlık sınırının altında yaşadığını savundu. Beysülen, "8 yıldır uyguladığı politikalarla emeklileri sefalete sürüklemiş olan iktidarın son marifeti ise Başbakanın 3 ay önce açıkladığı 2011 yılı maaş artışını hayata geçirecek olan yasal düzenlemenin henüz yapılmamış olmasıdır" şeklinde konuştu.

    -"BAŞBAKAN ZAFER KAZANMIŞ KOMUTAN EDASIYLA ZAM ORANINI AÇIKLAMIŞTI"-

    Başbakan"ın 3 ay önce, "her zamanki gibi zafer kazanmış komutan edasıyla" SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yılbaşında 63 TL maaş artışı verileceğini, bunun ise en düşük emekli maaşında yüzde 17.4 olacağını, ikinci altı ayda verilecek yüzde 4 artışla 2011 yılında toplam yüzde 21.4 artış verilmiş olacağını açıkladığını ifade eden Beysülen, "Büyük çoğunluğu açlık sınırı altında maaş alan emeklileri bir kez daha hayal kırıklığına uğratan, Başbakanın açıklamasının üzerinden 3 ay geçmiş olmasına rağmen bu güne kadar konuyla ilgili yasal düzenleme yapılmadığı için SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin, Ocak maaşlarının Kamu Çalışanları ile emeklilerine verilecek olan yüzde 4 oranında arttırılacağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının açıklamalarından anlaşılmaktadır" dedi.

    Beysülen, iktidar ve muhalefet partilerini göreve çağırarak, "İktidar veya muhalefet patisi olsun parlamentoda grubu bulunan tüm siyasi partileri, torba yasanın çıkmasını beklemeden, Başbakan tarafından 3 ay önce açıklanmış olan, aslında emeklilerin hiçbir derdine derman olmayacağı herkes tarafından bilinen küçük maaş zammının emeklilere verilmesini sağlamak üzere, parlamentodan 3 maddelik bir yasanın çıkarılması için çaba sarf etmeye çağırıyoruz" dedi.

    -"HÜKÜMET AYAK OYUNLARINDAN VAZGEÇMELİ"-

    Beysülen, hükümetin çeşitli "ayak oyunları" yaptığını savunarak, "Tükettiğimiz, temel mal ve hizmetlere her gün zam yaparak, emeğiyle yaşayan milyonları yoksulluğa sürükleyen, ancak sıra emeğiyle yaşayanların maaşlarına yapılacak olan küçük artışlara gelince, ayak oyunları ile oyalamaya başvuran iktidarın fakir fukara edebiyatı ile toplumu aldatmada ne kadar hünerli olduğunu ortaya koymaktadır. Hükümeti bu tür ayak oyunları ile emeklileri oyalamaktan vazgeçmeye ve sorumluluğunun gereğini yerine getirmeye çağırıyoruz" dedi.




    Emekliler küçük zam farkını istiyor Yorumları