Öğretmenler askerde de öğretmek istiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (13:49)   Son Mesaj: 01-13-2011 (13:49)    Cevap: 0    Gösterim: 453  

    01-13-2011

    Öğretmenler askerde de öğretmek istiyor

    Öğretmenler askerde de öğretmek istiyor


    Eğitim-İş Başkanı Yüksel Adıbelli, Hükümet’i askerlik yükümlüsü on binlerce öğretmeni askerlikleri boyunca eğitim sürecinin içerisinde tutacak bir uygulama başlatmaya davet etti.

    Eğitim-İş Başkanı Yüksel Adıbelli, "Eğer hükümet yurttaşının geleceğini biraz olsun düşünüyorsa, öğretmen ihtiyacını imamlara ve polislere ders anlattırarak giderdiğini hatırlayarak, işe, askerlik yükümlüsü on binlerce öğretmeni askerlikleri boyunca eğitim sürecinin içerisinde tutacak bir uygulama ile başlamalıdır" dedi.
    Eğitim-İş Başkanı Yüksel Adıbelli yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye"nin eğitim, adalet, sağlık gibi yaşamsal öneme sahip hizmet alanlarında yetişmiş eleman azlığının yurttaşlara, telafisi olanaksız "zararlar" verdiğini yakından gözlemlediğini ifade ederek, "Bu nedenle üretim sürecine dahil olmuş milyonlarca gencin savaş koşullarının olmadığı zaman dilimlerinde temel askerlik eğitimi aldıkları dönemler dışında kışlalarda tutulmalarının olumlu-olumsuz sonuçlarının tartışılmasını yararlı buluyoruz. İşsizlik belasının alıp başını gittiği günümüzde güçlükle bulduğu işinden işe dönüş güvencesi olmaksızın ayrıldığı için kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu ailesinin yaşamı belirsiz bir döneme giren insanların sorununu da sümenaltı edemeyiz" dedi.

    -"POLİSE AVANTAJLI ASKERLİK DÜZENLEMESİ KABUL EDİLEMEZ"-

    AKP iktidarının akademi mezunu polislere üç hafta, polis okulu mezunlarına da altı ay askerlik öngören yasal düzenleme girişimi olduğunu ifade eden Adıbelli, "Belirli bir meslek grubuna nesnellikten uzak ölçütlerle ayrıcalık tanınmasının haklı bir yanı olamaz ve birçok hukukçunun ifade ettiği üzere bu tür düzenlemelerin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi kuvvetle muhtemeldir. Yetişmiş personel eksikliği nedeniyle içler acısı bir durumda olan eğitim, sağlık ve adalet hizmetlerinde görevli kamu personelinin görevinden uzun süre ayrı kalmasının önüne geçecek girişimler yapılması gerekirken, gündeme getirilen polise avantajlı askerlik düzenlemesi kabul edilemez" dedi. Adıbelli konuşmasını şöyle devam sürdürdü:

    "Eğer hükümet yurttaşının geleceğini biraz olsun düşünüyorsa, öğretmen ihtiyacını imamlara ve polislere ders anlattırarak giderdiğini hatırlayarak, işe, askerlik yükümlüsü on binlerce öğretmeni askerlikleri boyunca eğitim sürecinin içerisinde tutacak bir uygulama ile başlamalıdır. Türkiye 2011 yılında öğretmensiz okul ayıbından, 60-70 öğrenciden oluşan sınıf rezilliğinden kurtarılmalıdır."




    Öğretmenler askerde de öğretmek istiyor Yorumları