MHP'li Durmuş: İhaleye fesat karıştı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (13:37)   Son Mesaj: 01-13-2011 (13:37)    Cevap: 0    Gösterim: 475  

    01-13-2011

    MHP'li Durmuş: İhaleye fesat karıştı

    MHP'li Durmuş: İhaleye fesat karıştı


    MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Kırıkkale belediyesinin yaptığı su arıtma ihalesine fesat karıştırıldığını iddia etti.

    Durmuş, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 18 Kasım 2009 tarihinde yapılan ihaleye fesat karıştırıldığını, şartnamede ihaleyi kazanan firmada bulunan özelliklerin sıralandığını, ihaleyi kazanan firmanın Kimya Mühendisleri Odasına üye olmadığını ve Odadan büro tescil belgesi almadığını söyledi.
    Yüklenici firmanın pek çok şartı yerine getirmediğini, bu durumun da ''edimin ifasına fesat karıştırma'' suçunu oluşturduğunu ileri süren Durmuş, ihale komisyonunun da yasalara aykırı şekilde oluştuğunu savundu.

    İhalenin kendine özgü projesi bulunmadığını, yasaklanmış yabancı bir firmanın kopya edildiğini öne süren Durmuş, şunları söyledi:

    ''Daha önce YİMPAŞ davası sanığı olarak Almanya'daki savcılar tarafından yakalama emri olan Belediye Başkanı Veli Korkmaz, dinlemeye takılan Beşir Atalay üniversite rektörlüğünden atıldığında, YİMPAŞ'a danışman olarak almıştır. Başkan Veli Korkmaz, Bakan Beşir Atalay'ın velinimetidir. Bu borcunu onu belediye başkanı yaptırarak ve bu yolsuzluk dosyasında Vali'yi yönlendirerek ön inceleme dahi yaptırmadan 'yolsuzluk yoktur, işleme konulmamıştır' diyerek yazdırıyor.

    Vali ön inceleme yapmadan 'yolsuzluk yoktur' diyerek yetkisini kötüye kullanmıştır. Bakan işi valilikte kapatarak kendini kurtarmaya çalışmıştır.

    Bu durumu örtbas eden eski Kayseri Valisi, 'Muhsin Yazıcıoğlu ve yaralı arkadaşları Kayseri'ye geldi' diyen şimdiki Müsteşar Osman Güneş'i ve Bakan Beşir Atalay'ı istifaya çağırıyorum.''




    MHP'li Durmuş: İhaleye fesat karıştı Yorumları