Macaristan avroya geçmeye müsait değil   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (13:19)   Son Mesaj: 01-13-2011 (13:19)    Cevap: 0    Gösterim: 460  

    01-13-2011

    Macaristan avroya geçmeye müsait değil

    Macaristan avroya geçmeye müsait değil


    AB Dönem Başkanı ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ''Macaristan'ın konumu avroya geçmeye müsait değil'' diye konuştu.

    Macar Başbakan Orban, Macaristan'ın avro bölgesine dahil olabilmesi için bir çok önemli ekonomik kriterin yerine getirilmesinin gerektiğini, 10 milyon nüfusa sahip olan ülkede 1 milyon kişinin bankalara döviz borcunun olduğunu, öte yandan bütçe açığının da çok yüksek olduğunu kaydetti.
    Macaristan'ın avroya dahil olabilmesi için Macaristan Merkez Bankasının da gayret etmesinin gerektiğini söyleyen Orban, ''Oysa bu banka, hükümete karşı kararlar alarak bizi zor durumda bırakıyor, hükümet olarak önümüzdeki 10 yıl içinde avroya geçilmesinin mümkün olmadığı görüşündeyiz'' diye konuştu.

    Macar Başbakan, Macaristan'ın avro bölgesine dahil olmamasının avantajları da olduğunu, ülkelerinin ihracatının önemli artış kaydettiğini açıkladı.




    Macaristan avroya geçmeye müsait değil Yorumları