CHP, Erdoğan'a asgari ücreti sordu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-13-2011 (11:37)   Son Mesaj: 01-13-2011 (11:37)    Cevap: 0    Gösterim: 520  

    01-13-2011

    CHP, Erdoğan'a asgari ücreti sordu

    CHP, Erdoğan'a asgari ücreti sordu


    CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, asgari ücret alan çalışanların durumunu TBMM gündemine getirdi. Yalçınkaya, Başbakan Erdoğan’a, ''Asgari ücretin yeniden tespit edilmesi düşünülmekte midir” diye sordu.

    CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a, "Asgari ücretle yoksulluk sınırı arasında 266 TL fark vardır. Bu farkın asgari ücretlilere ödenmesi için, asgari ücretin yeniden tespit edilmesi düşünülmekte midir" diye sordu.
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, asgari ücret alan çalışanların durumunu TBMM gündemine getirdi. CHP"li Yalçınkaya, Başbakan"a, şu soruları sordu:

    "Asgari ücretliler neden yoksulluk sınırının altında aylık almaya mahkûm edilmektedirler?

    TÜİK"in resmi yoksulluk rakamı 896 TL iken, asgari ücret neye göre 630 TL olarak tespit edilmiştir?

    Asgari ücretle yoksulluk sınırı arasında 266 TL fark vardır. Bu farkın asgari ücretlilere ödenmesi için, asgari ücretin yeniden tespit edilmesi düşünülmekte midir?

    Bazı sivil toplum kuruluşlarına göre asgari ücretli sayısının 5 milyon"u geçtiği ve asgari ücretle geçinmeye çalışanların sayısının da 20 milyon"a yaklaştığı belirtilmektedir. 72 milyon 561 bin 312 olan Türkiye nüfusunun, 20 milyonunun yoksul olması demek, yoksulluk oranının yaklaşık yüzde 28 olması demektir. Bu açıklamalar Türkiye de 2009 yoksulluk oranı olan yüzde 18 rakamıyla çelişmektedir. Bu duruma nasıl bir açıklık getirmeyi düşünüyorsunuz?"




    CHP, Erdoğan'a asgari ücreti sordu Yorumları