Gerçeker: Yargıda kaos yaşanacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-13-2011 (09:56)   Son Mesaj: 01-13-2011 (09:56)    Cevap: 0    Gösterim: 546  

    01-13-2011

    Gerçeker: Yargıda kaos yaşanacak

    Gerçeker: Yargıda kaos yaşanacak


    Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay ve Danıştay kararlarının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal etme yetkisini değerlendirdi. Gerçeker, 'Bu durumun hayata geçmesi sonrası yargıda kaos yaşanır' dedi.

    Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Yargıtay ve Danıştay kararlarının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal etme yetkisini değerlendirdi.

    Gerçeker, konuya ilişkin şöyle konuştu: 'Yargı organları arasında dengesizlik oluşmaktadır. AİHM'in bile Anayasa Mahkemesine verilmek istenen yetkisi yok. Bu uygulama hayata geçerse yargıda kaos ortamı oluşacaktır. İstinaf mahkemeleri, bölge idare mahkemeleri yargıtay ve son olarak Anayasa Mahkemesi katlı bir sistem getirecektir. Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay'ın yerine geçirilmektedir.

    SES KAYDI

    Gerçeker, yargıda dinlemelere ilişkin açıklamalar da yaptı. Gerçeker basına yansıyan kasetleri yayınlamak suçtur. Ancak, basın kamuoyunu bilgilendirme noktasında hareket ettiği için buna da karşı çıkamıyoruz.




    Gerçeker: Yargıda kaos yaşanacak Yorumları