Bakan Gönül'ün şehit hassasiyeti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-12-2011 (23:37)   Son Mesaj: 01-12-2011 (23:37)    Cevap: 0    Gösterim: 561  

    01-12-2011

    Bakan Gönül'ün şehit hassasiyeti

    Bakan Gönül'ün şehit hassasiyeti


    Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Balçova Termal Tesisleri'ndeki 10 Ocak İdareciler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte helikopter kazası nedeniyle müzik çalınmasını rica etti.

    Ankara'da önceki gün düşen helikopterde şehit olan beş üsteğmen anısına yemek müziğinin çalınmaması ricasında bulunan Bakan Gönül, "Türk Milletinin başı sağolsun" dedi.
    Geceye Bakan Vecdi Gönül'ün yanı sıra İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, kaymakam, mülkiye müfettişleri ve emekli vali ve eşleri katıldı. Gecede konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, geçen günlerde hayatını kaybeden İzmir Vali Yardımcısı Günhan Sarıkaya ile helikopter kazası sonrasında şehit olan 5 üsteğmeni rahmetle andıklarını söyledi.

    Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün hassasiyeti ve ricası üzerine gecede şehitler sebebiyle müzik olmayacağını belirten Vali Kıraç, şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Daha sonra kürsüye çıkan Bakan Gönül ise kendisinin de mülki idare amirliğinden geldiğini hatırlatarak uzun yıllar Emniyet Genel Müdürlüğü, YÖK kurucu üyeliği, Sayıştay Başkanlığı ve son olarak da bakanlık görevlerinde bulunduğunu belirtti. Bir meslekte çalışırken diğer mesleklerin cazip göründüğünü aktaran Bakan Gönül, "Gördüm ki, bizim meslek her şeyden evvel devletin direğidir." dedi.

    Konuşmaların ardından Bakan Gönül, geçen yıl emekli olan Mülkiye Başmüfettişi Keramettin Tuncer'e plaket verdi.




    Bakan Gönül'ün şehit hassasiyeti Yorumları