Tapu sicil müdürlüklerinde randevu dönemi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-12-2011 (22:21)   Son Mesaj: 01-12-2011 (22:21)    Cevap: 0    Gösterim: 552  

    01-12-2011

    Tapu sicil müdürlüklerinde randevu dönemi

    Tapu sicil müdürlüklerinde randevu dönemi


    Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, ''Sicil müdürlüklerinde randevu sistemine geçiyoruz. Artık vatandaşlar evraklarını getiriyor, aracısız tapu sicil müdürlüğüne teslim ediyor'' dedi.

    Bakan Demir, Ankara'da düşen askeri helikopterde şehit olan pilot üsteğmen Taner Erdoğan'ın Erbaa ilçesindeki cenaze törenine katıldıktan sonra, bakanlığına bağlı kurumlarda incilemelerde bulunmak üzere Tokat'a geldi.
    Tokat Valisi Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Bakan Demir, ilin sorunları hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, 81 ilde yapı denetimlerini yaygınlaştırdıklarını ifade eden Bakan Demir, yeni ruhsat alacak olan binalara enerji kimlik belgeleri verileceğini hatırlattı. Tokat'ta bu konuyla ilgili mühendislerle bir araya geleceklerini anlatan Demir, kentteki kadastro çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

    Kentte kadastro çalışmalarının tamamlandığını, bir birimde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bakan Demir, ''Tokat'ta bir tane birimimiz kaldı. O da bu sene bitecek. Bu arada tekrar geçmişte yapılanları yenileme çalışmalarına başlıyoruz. Bir program yapıldı ama bu programı daha da kısaltacağız. İki yıl içerisinde yenileme çalışmalarını tamamını, özellikle Tokat'ta ve Sivas'ta bu yıl bitirmeyi planlıyoruz'' dedi.

    Bakan Demir, sicil müdürlüklerinden, fiziki mekanı yetersiz olanları yeterli hale getireceklerini de belirterek, bu çalışmaları da 2011 yılı içerisinde tamamlayacaklarını bildirdi. Demir, şöyle devam etti:

    ''Bölgeyi kast ediyorum. Sadece Tokat değil, Sivas'ı da buna dahil ediyorum. Bildiğiniz gibi belli bir oranın üzerinde olan sicil müdürlüklerinde randevu sistemine geçiyoruz. Artık vatandaşlar aracıya gerek kalmaksızın, evraklarını getiriyor, tapu sicil müdürlüğüne teslim ediyor. Tabii sicil müdürlüğü kendisine bankalardaki gibi bir sıra numarası veriyor. O sıra numarası dahilinde aynı gün içerisinde işlemi yapılıyor. Fiziki mekanlarımızı yenileyeceğiz.''

    Bakan Demir, İller Bankası ile ilgili özellikle yerel yönetimlere ve il özel idarelerine hem mühendislik anlamında hem finans anlamında oldukça büyük destekler verdiklerine dikkati çekerek, ''Köylere hibe kapsamında Tokat'a da 2010 yılında bir kaynak gönderildi. 2011 yılında da yine o kaynaklar gelmeye devam edecek'' diye konuştu.

    -KAMU İHALELERİ SON DERECE ŞEFFAF VE SAĞLIKLI YAPILIYOR-

    Bir gazetecinin yeni yapılan ihale kırımları düzenlemesi ile ilgili sorusunu da cevaplayan Demir, şunları kaydetti:

    ''Kamu İhale Kurumu bir kat sayı yayınlamıştı. Yani ihale yapılırken tekrar ihale tenzilatı anlamına gelebilecek bir katsayıydı. Görüşmeler çerçevesinde tekrar kaldırılması noktasında bir düzenleme oldu. Özellikle Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve tüm kurumlarımız bildiğiniz gibi son 8 yıl, hükümetlerimiz döneminde en çok şikayet edilen şey kamu yapımları oldu. İhaleler sürekli problem olurdu. 8 yıl da binlerce, on binlerce ihale yapılmıştır. Ama kamuoyunda kamu ihaleleri son derece şeffaf, güvenilir, itimat edilir oldu. İhalesi yapılan işler de süresinden önce bitiriliyor. O son düzenlemede kaliteyi, verimliliği artıran, kamu yapımcı ve müşavir firma arasındaki problemleri de ortadan kaldıran sistemi çok daha sağlıklı hale getiren bir sistem. Daha önceki uygulamaya yeniden dönüş anlamı taşıyan düzenleme.''

    Kamu ihale kanunlarının dünyanın her ülkesinde sürekli yenileme ihtiyacı olan, sürekli takip edilmesi gereken kanunlar olduğuna da işaret eden Bakan Demir, konuşmasını şöyle tamamladı:

    ''Doğası vardır işin. Malzemeler değişiyor. Yapım şekilleri değişiyor. Teknoloji değişiyor. Bina yapma refleksleri, kullanma refleksleri değişiyor. Şu anda kamu ihale kanunumuz dünyada en iyi uygulanan en iyi netice veren ihale kanunlarından bir tanesi. Onun için düzenlemeler buna yönelik. Biz de bakanlık olarak yılda aşağı yukarı 500'e yakın ihale yapıyoruz. Kamuoyunda olumsuz hiçbir intiba ve olumsuz bir habere konu olmuyorlar. Çünkü son derece şeffaf ve sağlıklı çalıştırıyoruz. Kamu artık bu konuda özellikle 8 yılda çok büyük mesafe kat ettiğini gösterir. Kamu neredeyse özel sektörün önüne geçti bu konudaki başarılarıyla.''

    Ziyarette Vali Yılmaz, Bakan Demir'e, çeyiz sandığı ve Tokat yazması armağan etti.

    Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir daha sonra, Tokat Bayındırlık İl Müdürlüğü, Tapu Sicil Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Tokat Belediyesi ve AK Parti Tokat İl Başkanlığını ziyaret etti.




    Tapu sicil müdürlüklerinde randevu dönemi Yorumları