Birdal kendisine saldırıyla ilgili ifade verdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-12-2011 (17:58)   Son Mesaj: 01-12-2011 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 553  

    01-12-2011

    Birdal kendisine saldırıyla ilgili ifade verdi

    Birdal kendisine saldırıyla ilgili ifade verdi


    BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Bursa'da 10 Eylül 2010'da düzenlenen ''Referandum İçin Boykot'' mitinginde kendisine saldırıyla ilgili olarak ifade verdi.

    BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Bursa'da 10 Eylül 2010'da düzenlenen ''Referandum İçin Boykot'' mitinginde kendisini yaralayan Bilgehan Şimşek hakkında Bursa 5. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan dava kapsamında Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesinde talimatla ifade verdi.
    Akın Birdal, ifade verdikten sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, ifadesinde olayı anlattığını belirterek, şunları kaydetti:

    ''Bursa'daki mitingde konuşurken daha önce platforma çıkan ve kim olduğunu bilmediğim birinin planlı saldırıda bulunduğunu, aldığım darp üzerine yere düştüğümü, saldırganın üzerime abanarak boğazımı sıktığını, bunun üzerine orada bulunan arkadaşların saldırganı üzerimden aldıklarını anlattım. Saldırganla husumetim yok ama saldırının organize olduğu kanaatindeyim. Bunun açığa çıkarılmasını istedim.''

    Soruşturma aşamasında cumhuriyet savcısına ifade verdiğini, ifadesinde Şimşek'ten şikayetçi olmadığını söyleyen Birdal, ''Ama Şimşek, bana yardım eden arkadaşlar hakkında şikayetçi olmuş. Daha önce Ahmet Türk ve Sevahir Bayındır hedef alınmıştı. Partimize yönelik organize saldırıyla karşı karşıya olduğumuzu düşünüyoruz. Bu yüzden ben de şikayetçi oldum'' diye konuştu.

    Bursa 5. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davada, Bilgehan Şimşek'in ''Birdal'ı yaralama'' ve ''Türk-Kürt düşmanlığı yaratma, halkı kin ve nefrete sürükleme'' suçlamalarıyla toplam 8 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. İddianamede, olay sırasında Şimşek'i yaralayan 13 kişi hakkında da 5'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.




    Birdal kendisine saldırıyla ilgili ifade verdi Yorumları