Demirel: Kalkınma için mucizeye gerek yok   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-12-2011 (16:34)   Son Mesaj: 01-12-2011 (16:34)    Cevap: 0    Gösterim: 456  

    01-12-2011

    Demirel: Kalkınma için mucizeye gerek yok

    Demirel: Kalkınma için mucizeye gerek yok


    9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ülkenin kalkınması için mucize reçeteye gerek olmadığını belirterek, ''Reçete, kalkınma için dünya ekonomisine entegre olmak ve ülkenin insan kaynağından, becerisinden çok iyi şekilde yararlanmaktır'' dedi.

    TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ve beraberindeki heyet, Demirel'i Güniz Sokak'taki evinde ziyaret etti. Yaklaşık 20 dakika süren görüşme öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Boyner, 2011'de 40. kuruluş yıldönümünü kutlayacaklarını belirtti.
    Demirel'in bir anlamda TÜSİAD'ın yaşayan tarihi olduğunu belirten Boyner, paylaşacak çok şey bulunduğunu ifade etti. TÜSİAD'ın iki önemli ekseni olduğunu dile getiren Boyner, bunlardan birincisinin Türkiye'nin demokratikleşme sürecine devam etmesi ve ülkenin demokrasi kalitesi adına dünyanın birinci liginde yer alan bir ülke haline gelmesi yolunda reformların devam etmesi olduğunu bildirdi. Boyner, AB vizyonunun da bu çerçevede değerlendirilebileceğini vurguladı.

    Boyner, dünyada ekonomilerin, güç dengelerinin değiştiğini ifade ederek, yeni mimaride Türkiye'nin yerinin neresi olacağının kendileri için ikinci önemli eksen olduğunu belirtti. Boyner, yeni mimaride Türkiye'nin kendisine ne gibi bir vizyon çizeceğine yönelik sorular üzerine, çalışma programları, sempozyumlar organize edeceklerini belirterek, 22 Mart 2011'de yapılacak yemeğe 9. Cumhurbaşkanı Demirel'i de davet ettiğini söyledi.

    Demirel ise TÜSİAD'ın 40 yıldır çok önemli görevler yaptığını, Türkiye'de kalkınma ve sanayinin önemini ispatladığını belirtti. Derneğin üye sayısının 40 yıl önce bir elin parmakları kadar olduğunu anımsatan Demirel, bugün ise bu sayının katlanarak arttığını ifade etti. Derneğin kurulduğu dönemde üretimin ağırlığının devlette olmasına karşın bugün Türk sanayici ve işadamlarında olduğunu dile getiren Demirel, ''Kalkınma için mucizevi reçeteye gerek yok. Reçete, kalkınma için dünya ekonomisine entegre olmak ve ülkenin insan kaynağından, becerisinden çok iyi şekilde yararlanmaktır'' diye konuştu.

    Ülkenin kalkınmasında sosyal ve siyasi istikrarın da önemine işaret eden Demirel, geçen 40 yıllık süre zarfında çeşitli istikrarsızlık dönemleri görülmesine karşın Türkiye'nin bugün dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinden biri olmasının ve 150'den fazla ülkeye sanayi malı satabilmesinin önemini vurguladı.

    Demirel, bundan sonraki hedefin kişi başı 25 bin dolar olması gerektiğini söyledi. AB'nin Türkiye'nin kalkınması ve ilerlemesi için önemli olduğunu da vurgulayan Demirel, 1963'ten beri takip edilen bu sürecin başarı ile sonuçlandırılması gerektiğini sözlerine ekledi.




    Demirel: Kalkınma için mucizeye gerek yok Yorumları