Hüseyin Çelik'ten içki açıklaması   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-12-2011 (15:36)   Son Mesaj: 01-12-2011 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 565  

    01-12-2011

    Hüseyin Çelik'ten içki açıklaması

    Hüseyin Çelik'ten içki açıklaması


    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik, kamuoyunda tartışılan içki satışına sınırlama konusuyla ilgili açıklama yaptı. Çelik kurallara uyan herkesin içki satabileceğini açıkladı.

    Çelik şunları söyledi:
    ABD"de 21 yaşından gün almamış olsanız size içki satışı yapılmaz. Türkiye"de bu sınır 18 yaş. Her medeni ülkede alkol satışıyla ilgili kanuni düzenlemeler vardır. Kanundaki hükümleri yerine getirmek kaydıyla isteyen bunların satışını, sunumunu, tüketimini yapabilir. Anayasa devlete gençleri alkolün zararlarından koruma görevi vermektedir. Bizim uluslararası taraf olduğumuz bazı deklarasyonlar vardır. Alkolle ilgili Avrupa Şartı var. Dünya sağlık Örgütü"nün alkol politikaları çerçevesi var.

    ALKOL ALMA YAŞI 24'E ÇIKMADI

    Medeni dünya bu işi nasıl yapıyorsa Türkiye"de hazırlanan bu yönetmelik de bu esaslar çerçevesinde belirlenmiştir. Alkol satın alınma yaşının 24"e çıkarıldığı kuyruklu bir yalandır. Alkol üreten bir firmanın adı spor takımı olabilir mi. Bu düzenlemeye göre olamayacak. Bireyleri ve kamuyu korumaya yönelik düzenlemeler yapılıyor. Mesele bundan ibarettir.

    DANANIN ALTINDA KİMSE BUZAĞI ARAMASIN

    'Yılbaşı sepetine içki koyamazsınız" deniyor. Bir arkadaşınıza içinde içki bulunana yılbaşı sepeti hediye ettiğinizde bunu kim denetleyebilir. Dananın altında kimse buzağı aramasın.




    Hüseyin Çelik'ten içki açıklaması Yorumları