Yönetici personelde maaş eşitsizliği çözülüyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-12-2011 (15:23)   Son Mesaj: 01-12-2011 (15:23)    Cevap: 0    Gösterim: 491  

    01-12-2011

    Yönetici personelde maaş eşitsizliği çözülüyor

    Yönetici personelde maaş eşitsizliği çözülüyor


    Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nde yönetici pozisyonunda çalışan 1 sayılı cetvele tabi personelin yaşadığı maaş eşitsizliği son buluyor.

    Kamu İktisadi Teşebbüsleri"nde yönetici pozisyonunda çalışan 1 sayılı cetvele tabi personelin yaşadığı maaş eşitsizliği, Plan ve Bütçe Komisyonu"nda görüşülmekte olan ve Torba Kanun olarak bilinen kanun tasarısına eklenen bir madde ile çözüldü.
    Tasarı, TBMM Genel Kurulu"nda aynı şekilde kabul edilirse, KİT"Lerde yönetici pozisyonundaki 1 sayılı cetvele dahil kadrolarda görev yapan bazı personelin, maiyetindeki personelden daha az ücret alması sona erecek.

    Memur-Sen konuya ilişkin bir açıklama yaparak, alt komisyonda tasarıdan çıkarılan maddenin sendikalarınca takip edildiğini ve konuyla ilgili hazırlanan bilgi notunun ve Memur-Sen"in taleplerinin, daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"a iletildiğini ifade etti.

    Söz konusu kanun tasarısının ilgili maddelerinin görüşüldüğü Plan Bütçe Komisyonu"nda, dün Memur-Sen ve ilgili sendikaların yönetim kurulu üyeleri, milletvekilleri nezdinde girişimlerini sürdürdü.
    Bu girişimler sonunda iktidar ve muhalefet milletvekillerince hazırlanan ve söz konusu düzenlemeyi sağlayacak önerge, komisyondaki hükümet temsilcisi Devlet Bakanı Hayati Yazıcı"nın da önergeye katılması sonucu oy birliği ile kabul edildi. Kabul edilen önerge şu şekilde:

    "Teşebbüs ve bağlı ortaklıklarının, üretim, satış, karlılık, verimlilik, ihracat gibi iş ve hizmet özellikleri ile kamu kesimi genel ücret dengesi dikkate alınarak (1) sayılı cetvele dahil kadrolara atananlara, en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) brüt tutarının yüzde 200"ünü, (Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü için yüzde 100"ünü) geçmemek üzere Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenecek oran ve esaslar çerçevesinde ek tazminat ödenir. Bu şekilde tespit edilecek ek tazminat damga vergisi hariç, herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaz."

    (ANKA)




    Yönetici personelde maaş eşitsizliği çözülüyor Yorumları