TESK: Karşılıksız çeke hapis kaldırılsın   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-12-2011 (12:19)   Son Mesaj: 01-12-2011 (12:44)    Cevap: 1    Gösterim: 617  

    01-12-2011

    TESK: Karşılıksız çeke hapis kaldırılsın

    TESK: Karşılıksız çeke hapis kaldırılsın


    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken yargının yükünün azalması için çek mağdurlarının davalarını gündeme getirdi.

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, 1 milyon 104 bin kişinin karşılıksız çekten yargılandığını ifade ederek, ''Yargının yükünün hafiflemesi için karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılması gerekir'' dedi.
    Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, yargıdaki iş yükünün yılların birikimi olduğunu, sorunun dava sayısının azaltılmasıyla çözülebileceğini kaydetti.

    Bu noktada karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılmasını isteyen Palandöken, temyizde 160 bin dosyanın beklediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

    ''Çek Kanununda 1 yıl önce yapılan değişiklikle hapisten çıkanlar taahhütlerini yerine getiremezse 20 Ocak 2011 tarihinden itibaren yeniden cezaevine dönme korkusu yaşıyor.

    Sadece karşılıksız çek sorununu idari aşamada çözmek bile yargının iş yükünü büyük ölçüde azaltacaktır. İstenirse, insanların bu kadar sık mahkeme kapısına gitmesi engellenebilir.

    Ayrıca, verilen hapis cezaları ekonomik suça ekonomik ceza ilkesine de doğrudan aykırıdır.''

    Hapis cezasının sorunları çözmediğini de dile getiren Palandöken, ''Hapisteki bir vatandaş borcunu nasıl öder? Bu soruyu herkesin birbirine sorması gerekir.

    Ayrıca, hapisteki vatandaşın eşi, çoluğu çocuğu ne yiyip ne içecek? Aile reisini hapse atmak, aslında ailesini, çocuklarını cezalandırmak değil midir?'' şeklinde konuştu.




    TESK: Karşılıksız çeke hapis kaldırılsın Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-12-2011, 12:44

    --->: TESK: Karşılıksız çeke hapis kaldırılsın


    Ağzına sağlık
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci