Sobanın külüyle otomobili yaktı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-12-2011 (11:04)   Son Mesaj: 01-12-2011 (11:04)    Cevap: 0    Gösterim: 507  

    01-12-2011

    Sobanın külüyle otomobili yaktı

    Sobanın külüyle otomobili yaktı


    Samsun'da sönmemiş sobanın kovasını çöp konteynırına döken vatandaş, park halindeki otomobilin yanmasına yol açtı.



    Edinilen bilgiye göre yangın, sabah saat 08.20 sıralarında Çiftlik Mahallesi Aziziye Caddesi'nde meydana geldi. Sabah soba yakmak için kalkan bir vatandaş, sönmemiş soba kovasını çöp konteynırının bulunduğu noktaya döktü.

    Konteynırın önüne dar sokakta park edilen 55 BL 852 plakalı otomobil, sağ arka lastik kısmından yanmaya başladı. Sabah işe giden vatandaşlar, otomobilin yandığını görünce Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na haber verdiler. Genişliği büyük olmayan bir itfaiye aracı önden gelerek yanan otomobile müdahale ederken, diğer itfaiye araçları çift taraflı parklar yüzünden yanan otomobile ulaşamadı.

    İtfaiyenin yaptığı müdahale sonucu otomobil tamamen yanmadan söndürülürken, konteynıra sönmemiş kül dökenlere tepki gösterildi. Bir itfaiye eri ise duman içindeki otomobilin camından sarkarak kapıları açtı. Otomobilin sahibine ise olay yerine gelen polis ulaşmaya çalıştı. Polis, çöp konteynırına kül dökülmesi yasak olmasına rağmen sönmemiş kül döken vatandaşın bulunması için çalışma başlattı.

    Cadde üzerinde sıkışan itfaiye araçları ise zor anlar yaşadı. Yangına bir türlü ulaşamayan itfaiye araçları başka yangına da gidemedi. Olay yerine gelen trafik ekipleri uygunsuz park eden otomobilleri çekti.

    Mahalle Muhtarı Fatma Aksoy, bilinçsiz vatandaşın döktüğü sönmemiş küllerin bir vatandaşın otomobilinin yanmasına neden olduğunu, bu konuda daha dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.




    Sobanın külüyle otomobili yaktı Yorumları