Aleviler birlik istiyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-12-2011 (10:56)   Son Mesaj: 01-12-2011 (10:56)    Cevap: 0    Gösterim: 564  

    01-12-2011

    Aleviler birlik istiyor

    Aleviler birlik istiyor


    Aleviler 15-16 Ocak’ta yapılacak kurultayda birlikteliğin ele alınmasını isteyerek, örgüt yöneticilerinin neden bir araya gelemediğini sordular.

    Ali Açar'ın haberi
    Ankara"daki "Büyük Alevi Kurultayı" öncesinde Alevi kuruluşları "ortak hareket" edilememesinden rahatsız. Sorunların çözümü için tek ses olmak zorunda olduklarını kaydeden yöre Alevi dernek yöneticileri, "Kişisel çekişmeleri bırakıp bir araya gelmeliler. Ya bir araya gelecekler ya da o kurumları terk edip gidecekler" diye konuştular.

    Okmeydanı Cemevi"nde Alevi örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Alevi dernek yöneticileri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ve Hubyar Sultan Kültür Vakfı Başkanı Ali Kenanoğlu"na örgüt yöneticilerinin neden bir araya gelemediğini sordu. Aleviler 15-16 Ocak"ta yapılacak kurultayda birlikteliğin de ele alınmasını isteyerek özetle şu görüşleri dile getirdiler:

    Amasyalı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmai Aktaş: Alevileri temsil eden örgüt yöneticilerinin ayrı hareket etme gibi bir lüksü olamaz. Ya bir araya gelecekler ya da bulundukları makamdan "Biz Alevileri bir araya toplayamadık" diyerek istifa edecekler. Aleviler parçalanmış bir yapı istemiyor.

    Dersim Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Cemal Yücel: Biz iktidar tarafından kurulmamış bütün Alevi kurumlarının bir araya gelmesini istiyoruz. Örgütlü ya da örgütsüz tüm Aleviler bu örgütlere birleşme noktasında baskı oluşturmalı.

    Alevi Dernekler Federasyonu Başkanı Yücel Çalışkan: Alevi örgütleri artık topyekûn bir araya gelerek yol haritasını çizmeli. Konfederasyon içinde dönem sözcülüğü yapılarak sözde ve eylemde ortak hareket etme noktasına gidilmeli.

    Kangal Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hasan Aslan: Bütün Alevi örgütleri kişisel hırslarını bir kenara atarak ortak hareket etmeli. Bölünmüşlük mücadelemize zarar veriyor.

    Alevi Dedesi Tuncay Koyuncu: Alevi örgütleri kendilerini Aleviliğin tek temsilcisi olarak gösteriyorlar. Gerçek anlamda Alevilerin temsilcileri olmak istiyorlarsa önkoşulsuz bir araya gelsinler.

    (Cumhuriyet)




    Aleviler birlik istiyor Yorumları