'Emekli zammında hükümet ofsayta düştü'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-12-2011 (10:22)   Son Mesaj: 01-12-2011 (10:22)    Cevap: 0    Gösterim: 459  

    01-12-2011

    'Emekli zammında hükümet ofsayta düştü'

    'Emekli zammında hükümet ofsayta düştü'


    Türkiye Emekli Dernekleri Federasyonu Başkanı Hamdi Öz, 6.5 milyon emeklinin Ocak zammının ‘torbaya’ takılması nedeniyle Şubat’ta alacak olması dolayısıyla yaptığı açıklamada, hükümeti suçladı.

    Öz, "Başbakan zammı tam 4 ay önce açıkladı. Ama şimdi işlemlerin yetiştirilemediği ve zammın Şubat ayında verileceği ifade ediliyor" dedi.
    Öz, "Başbakan zammı tam 4 ay önce açıkladı. Ama şimdi işlemlerin yetiştirilemediği ve zammın Şubat ayında verileceği ifade ediliyor" dedi.

    Öz yazılı bir açıklama yaparak, 2011 yılı Ocak ayında emekli maaşlarına uygulanacak zam oranının Şubat ayına sarkıtılmasını eleştirdi. Öz, "Hazır olmayan br zammı Sayın Başbakan neden açıkladı.

    Çünkü 13 Ekim"de intibak yasamızın duruşması vardı. "Bundan vazgeçin biz intibak kadar zam yapıyoruz" diye bizlere birilerine mesaj mı veriliyor? Bir açıklama yapılsa da öğrensek" diye konuştu.

    "ZAMLARIN ŞUBAT"A KALMASI SALTANAT SÜRENLERİN İŞİNE YARAYACAK"

    Zamların Şubat ayına sarkıtılmasının emekli, dul ve yetimlerin maaşlarından kesinti yaparak "saltanat sürenlerin" işine yarayacağını savunan Öz, "Çünkü emekli, dul ve yetimlerimiz Şubat da alacakları maaşın hesabını yapamadıkları için yapılacak kesintilerden haberleri olmayacak.

    Bu hususta Danıştay 10. Dairesi"nin kararı vardır. Emeklilerin maaşlarından hiçbir surette kesinti yapılamaz. Kömür kesintisi yapılamaz, dernekler isterlerse kömür satabilir. Tahsilatını kurum yapamaz" diye konuştu.

    Öz, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Kazım Ergün"e atıfta bulunarak, "Bu zamların Şubat"a kalması SGK Yönetim Kurulu Üyesi olan Kazım Ergün"ü sevindirecektir. Belki de zil çalıp oynayacaktır" ifadelerini kullandı.




    'Emekli zammında hükümet ofsayta düştü' Yorumları