Batı'ya yağmur iç ve doğu kesimlere don uyarısı!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-12-2011 (09:58)   Son Mesaj: 01-12-2011 (09:58)    Cevap: 0    Gösterim: 426  

    01-12-2011

    Batı'ya yağmur iç ve doğu kesimlere don uyarısı!

    Batı'ya yağmur iç ve doğu kesimlere don uyarısı!


    Türkiye'nin batı kıyıları Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine girecek. Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek.
    Rüzgar kuzey ve doğu, batı bölgelerde güney ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

    -BUZLANMA, DON OLAYI VE SİS UYARISI-

    Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ayrıca, sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerimizde yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

    İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu geçecek.Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.(13)

    ANKARA: Parçalı bulutlu geçecek.Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.(6)

    İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı.(15)

    ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerinden itibaren sağanak yağışlı.(17)

    SAMSUN: Az bulutlu.(13)

    ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu geçecek. İl genelinde yer yer sis ile birlikte kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.(-3)

    DİYARBAKIR: Az bulutlu geçecek.Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.(10)

    -BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

    MARMARA: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Çanakkale çevreleri yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis bekleniyor.

    EGE: Parçalı ve az bulutlu, Güney Ege çok bulutlu, Muğla çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    AKDENİZ: Az bulutlu, Batı Akdeniz parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerinden itibaren Antalya çevreleri sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu gececek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ile birlikte bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer sis ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor




    Batı'ya yağmur iç ve doğu kesimlere don uyarısı! Yorumları