Arınç: Yemen'deki Türk okulları sevincimiz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-12-2011 (04:57)   Son Mesaj: 01-12-2011 (04:57)    Cevap: 0    Gösterim: 489  

    01-12-2011

    Arınç: Yemen'deki Türk okulları sevincimiz

    Arınç: Yemen'deki Türk okulları sevincimiz


    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yemen'deki Türk okullarının başarılı bir eğitim verdiğini ve bu sebeple çok sevinçli olduklarını söyledi.

    Başkent Sana'daki Uluslararası Türk Okulu'nu ziyareti öncesinde Cihan'a konuşan Arınç, "Yemen'de Osmanlı ve Türk izleri zaten her yerde kendisini hissettiriyor. Şimdi çok anlamlı bir ziyaretimiz var. Buradaki Türkiye uluslararası okullarını ziyaret ediyoruz" dedi. Yemen'de 5 Türk okulu olduğunu hatırlatan Arınç, "1998'de kurulmuşlar. Burası Sana'daki okul, 600'den fazla talebesi varmış. 19'u Türkiye'den 60'a yakın öğretmen arkadaşımız var. Çok sevinçliyiz, çok başarılı bir eğitim veriyor. Sana'da görüştüğümüz tüm yetkililer, okulların çok başarılı olduğunu ifade ettiler" diye konuştu.
    Arınç, okulların açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, "Türkiye'den buralara bu okulları açmak için koşarak gelen ve bu işi büyük bir fedakarlık ve keyifle yapan bütün kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Allah bu hizmeti bu ülkelerde yapanlardan, bayrağımızı, İstiklal marşımızı, Türkçemizi her yere götürenlerden razı olsun" şeklinde konuştu.




    Arınç: Yemen'deki Türk okulları sevincimiz Yorumları