Tunus'ta olaylar başkente sıçradı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-12-2011 (00:58)   Son Mesaj: 01-12-2011 (00:58)    Cevap: 0    Gösterim: 535  

    01-12-2011

    Tunus'ta olaylar başkente sıçradı

    Tunus'ta olaylar başkente sıçradı


    Tunus'ta haftalardır iş ve daha iyi yaşam koşulları talebinde bulunan göstericilerle güvenlik güçleri arasında süren çatışmaların, başkentin dış mahallelerine sıçradığı haber veriliyor.

    Uluslararası ajansların duyurduğuna göre, görgü tanıkları telefonla yaptıkları açıklamada, başkentin işçi mahallesi Ettadamen'de yüzlerce gencin, dükkanlara saldırdığını, bir bankayı ateşe verdiğini ve polislerin de coplarla gençleri kovaladığını anlattı.
    Başkent Tunus'ta da çatışmaların patlak verdiği haberlerinden kısa süre önce hükümet, olaylarda ölenlerin sayısının, çoğunluğu hafta sonundan bu yana çıkan çatışmalarda olmak üzere 21'e yükseldiğini açıkladı. Hükümet, insan hakları grupları ile sendikaların 40-50 civarında olarak verdiği ölü sayısını kabul etmedi.

    Başkentte bugün daha önceki saatlerde gençleri desteklemek ve polisin sert müdahalesini kınamak için sanatçıların yaptığı gösteri de güvenlik güçleri tarafından dağıtılmıştı.

    Bu arada, protestocuların internetteki sosyal paylaşım sitelerini de kullandığı bildiriliyor.




    Tunus'ta olaylar başkente sıçradı Yorumları