Saadetli gençlerden Show TV'ye tepki   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-12-2011 (00:38)   Son Mesaj: 01-12-2011 (00:38)    Cevap: 0    Gösterim: 556  

    01-12-2011

    Saadetli gençlerden Show TV'ye tepki

    Saadetli gençlerden Show TV'ye tepki


    MERSİN'de bir araya gelen Saadet Partililer 'haremlik-selamlık' uygulama ile özel bir televizyon kanalında yayınlanan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisini protesto ederek yayından kaldırılmasını istedi.

    Abdullah Biçer'in haberi

    Saadet Partisi Gençlik Kolları, partinin il binasının bulunduğu Akdeniz İlçesi'ndeki Hastane Caddesi üzerinde bir araya geldi. Ellerinde Saadet Partisi flamalarının yanı sıra 'Kanunlar, Kanuni'yi koruyamadı', 'Biz Fatih'in, Kanuni'nin nesilleriyiz', 'RTÜK uyuma rezalete son ver' ve 'Bizanssın çocukları, Osmanlı'nın çocuklarından rahatsız' yazılı dövizler taşıyıp 'Osmanlıya uzanan eller kırılsın', 'Biz, biz Fatih'in nesliyiz', 'Show Tv şaşırma, sabrımızı taşırma' sloganları atan 30 kişilik grup arasında bulunan 10 kişilik kadın grubu açıklamanın yapılacağı sırada yaklaşık bir metre uzakta durdu.
    Daha sonra ise Saadet Partisi Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Seskin ise açıklama yaptı. Seskin yaptığı açıklamada Show Tv'de ekrana getirilen Osmanlı Devleti'nin en önemlik padişahlarından olan Kanuni Sultan Süleyman'ı konu alan Osmanlı tarihi ile hiç bir alakası olmayan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin başta sona uydurma olaylara ve hayal mahsulü öykülerle seyircileri aldattığını söyledi. Seskin, dizi aracılığıyla Avrupa'ya en fazla sefer düzenleyen, bir mektupla Fransa'da dansı yasaklayan Kanuni'den ve onun zihniyetinden ve torunlarından intikam alınmaya çalışıldığını belirterek, "Osmanlı'nın ruhunu taşıyan Fatih'in ve Kanuni'nin nesli olan Milli Görüşçüler buna müsaade etmeyecektir. Yıllardır neslimizi bozmak için yaptığınız çalışmalar Milli Görüşçülerin verdiği mücadele ile nasıl boşa çıktıysa bugün de ceddimiz için başlattığınız yalan, yanlış karalama çalışmaları boşa çıkacaktır. Çünkü tarihimizin ve milletimizin gerçek sahibi Milli Görüşçüler ayağa kalkmıştır" dedi.

    Seskin, Osmanlı'nın yarı çıplak raks eden cariyelerle değil dünya medeniyetine ve İslam alemine yaptığı hizmetler anıldığını ifade ederek, "Ne dinen ne ahlaken ne de vicdanen kabul edilmeyecek bu rezalete Başbakan, hükümet ve RTÜK kendilerine giden binlerce şikayete rağmen kayıtsız kalmışlardır. Bu rezalete göz yummuşlardır. Burada bu diziyi yapanlara ve hala yayında kalmasına göz yuman hükümete ve RTÜK'e Osmanlı'nın ruhunu taşıyan Fatih'in ve Kanuni'nin nesli olarak; Kanuni'nin diliyle sesleniyoruz, 'Derhal bu rezalet kaldırıla, yoksa Milli Görüşçülerin seslerini ve protestolarını her yerde duyacaksınız" diye konuştu.

    Haber 7




    Saadetli gençlerden Show TV'ye tepki Yorumları