Tokat Eğitim Bir Sen, Akif İnan'ı andı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-11-2011 (23:58)   Son Mesaj: 01-11-2011 (23:58)    Cevap: 0    Gösterim: 524  

    01-11-2011

    Tokat Eğitim Bir Sen, Akif İnan'ı andı

    Tokat Eğitim Bir Sen, Akif İnan'ı andı


    Memur Sen ve Eğitim Bir Sen'in kurucusu merhum Mehmet Akif İnan Tokat'ta ölüm yıldönümünde anıldı.

    Eğitim Bir Sen Tokat Şubesi tarafından düzenlenen anma programı Anafen Dershanesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.
    Programda M.Akif İnan'ın hayatı, mücadelesi sendikal kimliği Şair-Yazar Şaban Abak tarafından anlatıldı. Programın açılış konuşmasını Şube Sekreteri Şaban Ceylan yaptı. Şaban Ceylan, "Bitirip şu kuru kara ekmeği/Göç etsem diyorum yar ellerine" mısralarıyla aidiyetini belirterek vuslat arzusunu dile getiren Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan, "1940 yılında Şanlıurfa'da dünyaya gelen, 6 Ocak 2000'de yine Şanlıurfa'da vefat eden İnan'ı, ölümünün 11. yıldönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz" dedi.

    Sonra kürsüye gelerek hem Akif İnan'ın şahsiyetini, mücadelesini anlatan hem de şiirlerini okuyan şair yazar Şaban Abak, "Akif İnan, şiir kitaplarıyla, fikir eserleriyle, yazılarıyla ve kurucusu olduğu Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ile kozasını ören, gerçek bir 'muallim' olarak çok sayıda talebe yetiştirmiş, 1960'lardan vefatına kadar süren bir fikir mücadelesinin içinde olmuştur.

    Akif İnan, sendikal mücadeleyi, boş kavgaların zemini olarak değil; toplumun dirilişine, milletin ve insanlığın yeniden uyanışına, kurtuluşuna araç olarak seçmiştir. Bu kapsamda, Akif İnan'ın şiirleri ve yazıları nasıl medeniyet köklerimizden besleniyorsa, evrensel değerleri kucaklıyorsa, sendikacılığı da aynı misyon ve vizyonu taşımaktadır. Biz, Akif İnan'ın bu sendikal anlayışını bugün akademik sendikacılık, hizmet sendikacılığı, kültür sendikacılığı ve medeniyet sendikacılığı olarak tanımlıyor ve yaşatıyoruz. Bu mirasın varisleri olmaktan da onur duyuyoruz. " diye konuştu. Program bitiminde şair yazar Şaban Abak kitaplarını imzaladı.




    Tokat Eğitim Bir Sen, Akif İnan'ı andı Yorumları