ABD saldısının Afganistan'a maliyeti: 100 milyon $   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-11-2011 (22:58)   Son Mesaj: 01-11-2011 (22:58)    Cevap: 0    Gösterim: 407  

    01-11-2011

    ABD saldısının Afganistan'a maliyeti: 100 milyon $

    ABD saldısının Afganistan'a maliyeti: 100 milyon $


    Afganistan Devlet Başkanlığı, ABD ve Afgan kuvvetlerinin Nisandan beri ülkenin güneyinde sürdürdüğü operasyonun bölge halkına zararının 100 milyon doları geçtiğini bildirdi.

    ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Afganistan'da bulunduğu sırada yapılan bu yazılı açıklamada, rekolte mevsiminde başlatılan operasyonun Arghandab, Zhari ve Panjwayi bölgesinde yaşayan halkın mallarına zarar verdiğine dikkati çekildi.
    Daha ziyade meyve ağaçları, buğday yetiştirilen ve bağcılık yapılan bÖlgede bilinmeyen nedenlerle birçok evin yıkıldığı, insanların bölgeyi terk etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

    Bölgesel yönetimin sözcüsü Zalmai Ayubi de evlerin çoğuna direnişçiler tarafından bomba yerleştirildiğini, bu patlayıcıları etkisiz hale getirmenin mümkün olmaması yüzünden askerlerin bunları oldukları yerde patlatmaktan başka çarelerinin olmadığını anlattı.

    Ayubi, uluslararası kuvvet yetkililerinin yerel yetkililere bu köylerdeki zararın tazmin edilmesi sözü verdiğini de ifade etti.




    ABD saldısının Afganistan'a maliyeti: 100 milyon $ Yorumları