Mutki'deki kazılar bugün için sona erdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-11-2011 (21:56)   Son Mesaj: 01-11-2011 (21:56)    Cevap: 0    Gösterim: 503  

    01-11-2011

    Mutki'deki kazılar bugün için sona erdi

    Mutki'deki kazılar bugün için sona erdi


    Bitlis'in Mutki ilçesinde sabah saatlerinde başlatılan kazı çalışması, havanın kararmasıyla birlikte sona erdi.

    Mutki-Kavakbaşı karayolu mevkiinde cumhuriyet savcılığı nezaretinde başlatılan kazı çalışması gün boyunca sürdü. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Avukat Serdar Çelebi, savcılık nezaretinde başlatılan kazıda herhangi bir insan kemiğine rastlanmadığını belirtti. Çelebi, "Bugün Mutki'de yaklaşık olarak 6 saatlik bir kazı çalışması yapıldı. Ancak alanda çöp ve toprak olmasından dolayı istenilen bulgulara rastlanılmadı. Kazı çalışması yarın da devam edecek.

    Bunun yanı sıra ilerleyen zamanlarda kazı çalışmasıyla ilgili savcılıktan izin alınabilirse buradaki askeriyenin içerisinde de kazı yapılacak. Burada 3 kişinin cesedi olduğunu tahmin ediyoruz. Ayrıca Bitlis'te de birçok yerde toplu mezar mevcut, bunlarda gerekli müsaadeleri alarak açmayı planlıyoruz" dedi.

    Öte yandan, yaklaşık eksi 5 derece sıcaklıkta görevlerini yapan polis ekipleri ve gazeteciler ise, etraftan topladıkları ağaç ve odun parçalarını yakarak ısınmaya çalıştı.

    İHA




    Mutki'deki kazılar bugün için sona erdi Yorumları