Erdoğan, Merkel'e Kuveyt'ten seslendi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-11-2011 (20:37)   Son Mesaj: 01-11-2011 (20:37)    Cevap: 0    Gösterim: 568  

    01-11-2011

    Erdoğan, Merkel'e Kuveyt'ten seslendi

    Erdoğan, Merkel'e Kuveyt'ten seslendi


    Başbakan Erdoğan, Güney Kıbrıs'ta bulunan Almanya Başbakanı Merkel'in Kıbrıs'la ilgili sözlerine cevap verdi. Başbakan Erdoğan, Merkel'e Güney Kıbrıs'la ilgili 'hata yaptık' sözünü hatırlattı.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in KKTC ile ilgili sözlerini değerlendirirken, ''Bayan Merkel konuştuğunu da herhalde unutuyor. 'Güney Kıbrıs'ı AB'ye almak yanlış olmuştur' ifadesini kullanan da kendisi. Sizin şansölyeliğinizden önceki dönemini de araştırın'' dedi.
    Başbakan Erdoğan ile Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Casim Bin Cabir El Tani'nin başbaşa görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

    Burada bir gazetecinin, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in KKTC ile ilgili sözlerine ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Başbakan Erdoğan, ''Bayan Merkel konuştuğunu da herhalde unutuyor. 'Güney Kıbrıs'ı AB'ye almak yanlış olmuştur' ifadesini kullanan da kendisi. Sizin şansölyeliğinizden önceki dönemini de araştırın'' diye konuştu.




    Erdoğan, Merkel'e Kuveyt'ten seslendi Yorumları