Sabahat Tuncel hakkında suç duyurusu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-11-2011 (18:54)   Son Mesaj: 01-11-2011 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 607  

    01-11-2011

    Sabahat Tuncel hakkında suç duyurusu

    Sabahat Tuncel hakkında suç duyurusu


    Bursa Barosu Başkanı Zeki Kahraman, baroevinde düzenlenen ve BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in katıldığı konferansta, Atatürk büstünün kaldırılmasıyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

    Kahraman, düzenlediği basın toplantısında, baroya üye bir avukat tarafından baroevinde organize edilen konferansta Atatürk büstüne yönelik hareketin kabul edilemez olduğunu belirtti.
    Baroevini siyasi partilere kiralamadıklarını, sadece organizasyon için salon bulmakta zorlanan sivil toplum örgütlerine yer tahsisi yaptıklarını anlatan Kahraman, cumartesi günkü toplantıya da BDP milletvekilinin katılacağını bilmediklerini vurguladı.

    Kahraman, Bursa Barosu'nun Atatürk'e bakışını kimsenin sorgulayamayacağını dile getirerek ''Olayın hemen ardından Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Organizasyonu yapan bir avukat arkadaşımız hakkında da baromuzun manevi şahsiyetine zarar vermesinden dolayı tazminat davası açtık. BDP üyesi olan avukat arkadaşımız hakkında ayrıca disiplin soruşturması başlattık'' dedi.

    Baro olarak her zaman düşünce özgürlüğünden yana olduklarını dile getiren Kahraman, şunları kaydetti:

    ''Arkadaşın bunu yapmaya cüret edeceğini hiç düşünmedim, ama bunun yapılmasına izin vermiş olması bile bizim için gerekli soruşturmayı yapmak ve varsa cezai yaptırımı uygulamasına engel olmayacak. Meslektaşımızla ilgiliyse gereğini yapacağız. O inisiyatif içerisinde birkaç arkadaşımız daha var. Disiplin kurulu, ihracı gerektirip gerektirmeyeceğine karar verecek. Hassas olduğumuz bir konuda böyle bir yanlışın içerisinde olmasa da sebep olmasını bile kabul edemeyiz. Disiplin kuruluna sevk ederiz, disiplin kurulu nihayetinde bir mahkemedir, aklayabilir, cezalandırabilir, ona müdahale edemeyiz.''




    Sabahat Tuncel hakkında suç duyurusu Yorumları