Eski İspanyol başbakanları enerjiye girdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-11-2011 (18:54)   Son Mesaj: 01-11-2011 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 517  

    01-11-2011

    Eski İspanyol başbakanları enerjiye girdi

    Eski İspanyol başbakanları enerjiye girdi


    İspanya'nın eski başbakanları birer birer enerji sektörüne girerken, Jose Maria Aznar Endesa elektrik firmasının dış danışmanı oldu.

    Endesa, ocak ayından itibaren dış danışman olarak anlaştığı Aznar'a yıllık 200 bin avro verirken, eski İspanya Başbakanı'nın özellikle şirketin Latin Amerika ile ilgili konularında çalışacağı bildirildi. 1996-2004 yılları arasında İspanya Başbakanı olan Aznar dışında, 1982-1996 yılları arasında Başbakan olan Felipe Gonzalez de kısa bir süre önce enerji sektörüne girmişti. Gonzalez, Gas Natural Fenosa'ya danışman olmuştu.
    İspanya'da siyaseti bırakıp özel sektöre geçen çok sayıda önemli politikacı bulunurken, geçmiş Aznar hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı olan, 2004-2007 yılları arasında IMF Genel Direktörlüğü yapan Rodrigo Rato, Caja Madrid Bankasının Başkanı, Aznar hükümetinde eski Çalışma Bakanı olan Eduardo Zaplana, Telefonica firmasında Genel Sekreter Yardımcısı, Felipe Gonzalez hükümeti döneminde eski Kültür, Eğitim ve Dışişleri Bakanı olan, uzun bir süre AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi olan Javier Solana Acciona inşaat firmasında danışman, Zapatero hükümetin eski Ekonomi Bakanı Pedro Solbes IMF'in Avrupa bürosu danışmanı ve İspanya-Çin Forumu Başkanı olarak görev yapıyor.




    Eski İspanyol başbakanları enerjiye girdi Yorumları