CHP'li Tan: Başbakan emirle TV kapatabilir   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-11-2011 (18:34)   Son Mesaj: 01-11-2011 (18:34)    Cevap: 0    Gösterim: 485  

    01-11-2011

    CHP'li Tan: Başbakan emirle TV kapatabilir

    CHP'li Tan: Başbakan emirle TV kapatabilir


    CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, RTÜK Kanunu Tasarısı'ndan sonra artık televizyonları emirle kapatacak imkana kavuştuğunu iddia etti.

    TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.
    CHP'li Tan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı gündemdışı konuşmada, sözlerine, ''300 saniyeliğine huzurunuzdayım. 300 saniyenin şu anda 60 saniyesi geçmiş durumda. Saniyelerin gündemdışı konuşmalarda çok önemi var. Bu yüzden milletvekili arkadaşlarımdan burada söylenecekleri duymaları için sessiz olmaları konusunda rica ediyorum'' diyerek başladı.

    Küçük bir gazetecilik hilesi yaparak milletvekillerinin dikkatini çekmek istediğini ifade eden Tan, ''Ancak bu bile Meclise sökmüyor'' dedi. Tan, Meclisin başka türlü hileleri medyaya karşı uyguladığını iddia ederek, RTÜK Kanunu'nda yapılan değişiklikle kuruma, sıkıyönetim dönemlerinde olduğu gibi olağanüstü yetkiler verildiğini savundu.

    Ahmet Tan, şöyle konuştu:

    ''Sayın Başbakan, artık televizyonları emirle kapatacak imkana kavuştu. Benzetmek gibi olmasın ama ancak darbe dönemlerinde rastlanabilecek bir biçimde, televizyonların, radyoların haber birimlerinde çalışacak muhabir sayısını belirleme yetkisini aldı. Bu, futbol kulüplerinden ilham alınarak yapılmış bir şey. Futbol kulüpleri, belli sayıda yabancı futbolcu oynatabiliyor. Bu tür meselelerin, Çalışan Gazeteciler Günü'nde gündeme getirilmiş olması biraz üzücü.

    'Çalışan gazeteciler' sözü biraz garip geliyor ama iktidarınızda hiç garipsenecek tarafı kalmadı. Çünkü çalışmayan gazeteciler günü de var, çalıştırılmayan gazeteciler günü de var. Çalıştırılan gazeteciler için Meclis bir sığınak gibi olacak. Tıpkı yolsuzluk yapıp dokunulmazlık kazanmak üzere Meclise gelen bazı milletvekilleri gibi. Şimdi de aynı şekilde bir sığınmaevine dönüşme durumunda. Çünkü Sayın Başbakan'ın vereceği talimatla, bu tür kapatmalara ve iktidarı desteklemeyen medyaya söz hakkı tanınmayacak. Bazı gazeteciler, Başbakan'ın beğenmediği yazar için söylediği 'savaşırım' şeklinde tehdidine maruz kalıyor.''

    Tan, 2 binin üzerinde gazeteci hakkında dava, 4 binin üzerinde gazeteci hakkında ise soruşturma olduğunu ifade ederek, bu tablonun demokrasiye yakışmadığını belirtti.

    -''GENÇLERİ BİRBİRİNE KIRDIRMAYIN''-

    DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, üniversite özerkliği hakkında yaptığı gündemdışı konuşmada, üniversitelerin, bilimsel, mali ve yönetsel olmak üzere 3 özerkliğinin bulunduğunu söyledi.

    Alınan karara göre polisin İstanbul Üniversitesinin çevresinde bir yıl boyunca öğrencileri arayabileceğini ifade eden Erçelebi, ''Ellerinde sopalarla saldıran holiganlara gösterilen anlayış, ellerinde defter ve kitap olan öğrencilere gösterilmedi. Elinde copla polis üniformasıyla orantısız güç kullanan 20'li yaşlarda bir genç, karşısında gene 20'li yaşlarda bir genç. Bu ülkenin gençlerini birbirine kırdırmayın, yanlış yapıyorsunuz. Bunun yerine bu gençlerin sorunlarını, yurt, beslenme, harç, ulaşım sorununu çözelim'' diye konuştu.

    MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan da fındık ve FİSKOBİRLİK'in sorunları hakkında gündemdışı konuşma yaptı.




    CHP'li Tan: Başbakan emirle TV kapatabilir Yorumları