TUGİS'ten Banvit'in kararına destek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-11-2011 (18:22)   Son Mesaj: 01-11-2011 (18:22)    Cevap: 0    Gösterim: 549  

    01-11-2011

    TUGİS'ten Banvit'in kararına destek

    TUGİS'ten Banvit'in kararına destek


    Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Yönetim Kurulu, kırmızı et üretimini durduracağını açıklayan Banvit'e mektup gönderdi, desteğini açıkladı.

    Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Yönetim Kurulu, kırmızı et üretimini durduracağını açıklayan Banvit'e mektup göndererek, sektörde üretime uygun şartların yeniden oluşmasına özverili destek ve katkılarını esirgememesini istedi.
    TÜGİS Genel Sekreteri Selçuk Maruflu, yaptığı yazılı açıklamada, sendika yönetim kurulunun, Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener'e mektup göndererek, sektöre sahip çıktığını kaydetti.

    Türkiye'nin en büyük kırmızı et üreticisi Banvit'in besicilikten çekildiği anımsatılan mektupta, şu görüşlere yer verildi:

    ''Siz değerli üyemizin aldığı bu karara saygı duymak kadar, üzüldüğümüzü de ifade etmek isteriz. Geçen yıl 40 bin büyükbaş hayvan kesimiyle liderlik ettiğiniz sektörde, üretime uygun şartların yeniden oluşmasına özverili destek ve katkılarınızı esirgemeyeceğinizi ümit ediyoruz. Şüphesiz bu ümidimiz sanayicinin zarar ederek işini yürütmesi şeklinde bir talep içermemektedir.

    İthalat uzun vadeli bir çözüm olmasa da, uygulandığı dönemde bile ülkemiz sanayine zarar vermeyecek şekilde düzenlemelidir, adil olmalıdır.

    Kırmızı et halkımızın temel gıda maddesidir. Yerli üretimle karşılanmalı ve yerli sanayici teşvik edilmelidir. Tek yol orta ve uzun vadeli projelerle hayvansal üretimi artırmaktır.''




    TUGİS'ten Banvit'in kararına destek Yorumları