Şehit annesi cenazenin arkasından koştu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-11-2011 (17:54)   Son Mesaj: 01-11-2011 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 635  

    01-11-2011

    Şehit annesi cenazenin arkasından koştu

    Şehit annesi cenazenin arkasından koştu


    Dün akşam meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen subayların aileleri acı haberle yıkıldı. Şehitlerin evlerinde Türk bayrakları asılırken, 5 subayın cenazeleri bugün memleketlerine gönderilecek.

    Dün akşam meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Kr. Pilot Üsteğmen Şükrü Pürlü'nün baba ocağına ateş düştü. İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü'nün de yeğeni olan Şükrü Pürlü'nün geçtiğimiz yıl İstanbul'da düşen uçaktan kolu kırılarak kurtulduğu öğrenildi.

    Dün akşam Ankara'da düşen helikopterde şehit düşen Şükrü Pürlü'nün baba ocağına ateş düştü. Pürlü'nün şehit olduğunu öğrenen yakınları şehidin baba ocağına akın etti. Şehidin yakınları sinir krizi geçirdi. Şehit Üsteğmen Şükrü Pürlü'nün dayısının eşi olan Gülşen Dal, Pürlü'nün geçtiğimiz yıl İstanbul'da düşen uçaktan yaralı olarak kurtulduğunu fakat dün helikopter kazasında kendisini kaybettiklerini gözyaşları içinde söyledi.

    Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü'nün de yeğeni olan Şükrü Pürlü yakınlarını yasa boğdu. Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü'de şehidin evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. Evin girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kadir Pürlü, "Yeğenimiz Şükrü'yü kaybettik, şehit oldu. Şehitlik bir faniye nasip olacak en yüce mertebedir. Allah'tan rahmet diliyorum. Acımız büyük fakat vatanımız, milletimiz sağ olsun. Bu kazada şehit olan diğer kardeşlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Acılı ailelerin acısını paylaşıyorum" ifadeleri kullandı.

    Şehit Şükrü Pürlü'nün bekar olduğu ve anne ile babasının cenaze için Ankara'ya gittiği öğrenildi. Ayrıca Şehit Pürlü'nün cenazesinin bugün memleketi Sivas'a gönderileceği öğrenildi.
    ŞEHİT ÜSTEĞMEN ERDOĞAN'IN EVİNDE GÖZYAŞI

    5 subaydan biri olan Üsteğmen Taner Erdoğan'ın baba evine ateş düştü.

    Tokat'ın Erbaa ilçesi Ertuğrul Gazi Mahallesinde yaşayan şehidin Milli Eğitim İlçe Müdürlüğünden emekli babası Behlül Erdoğan ile eşi Habibe Erdoğan'a acı haber gece geç saatlerde verildi. Üzücü olayı duyar duymaz acılı anne ve baba Ankara'ya oğullarının cenazesini almaya gitti. Kr.Plt.Ütğm. Taner Erdoğan'ın ortanca kardeşi Ahmet Erdoğan ise taziyeye gelenleri kabul etti. Ahmet Erdoğan abisini sabah evden uğurladıklarını akşam ise şehit haberinin geldiğini kaydetti. Abisinin askeri liseliyi kazandıktan sonra uçmayı istediğini belirten Erdoğan, "İstediğini yaptı uçtu. Artık hep göklerde olacak" diyerek göz yaşlarına boğuldu. Şehidin eniştesi İlhan Çabuk ise yeni evlenen şehit Üsteğmen Erdoğan'ın hafta sonları Erbaa'ya geldiğini kaydetti.

    Erbaa'da Haziran ayında evlenen Taner Erdoğan'ın İzmir'de pilot eğitimini aldığı, yaklaşık 4 aydır da Ankara'da helikopter eğitimi aldığı öğrenildi.

    Öte yandan şehidin evinde Türk Bayrağı asılırken, askeri törenle şehidin çarşamba günü Erbaa'da öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

    ŞEHİT KEMAL TAŞÇI'NIN AİLESİ ACI HABERLE YIKILDI

    Ankara'nın Tuluntaş Köyü yakınlarında düşen askeri helikopterde şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Kemal Taşçı'nın İstanbul'daki ailesi, gelen acı haberle yıkıldı. Acı haberle birlikte Taşçı'nın sevenleri ve yakınları, Güngören'deki evine akın etti. Şehidin evinin bulunduğu sokak ve oturduğu binaya da Türk bayrakları asıldı. Aile taziyeleri kabul ederken, cenazenin yarın İstanbul'da toprağa verilmesi bekleniyor.

    ŞEHİT KEMAL TAŞÇI'NIN AMCASI: "BİR KAZA MI YA DA BAŞKA BİRŞEY Mİ BİLEMİYORUZ"

    Kara Pilot Üsteğmen Kemal Taşçı'nın İstanbul'daki yakınları, gelen acı haberle yıkıldı. Şehidin amcası, "Bir kaza mı ya da başka bir şey mi bilemiyoruz" dedi.

    Acı haberle birlikte Taşçı'nın sevenleri ve yakınları, Güngören'deki evine akın etti. Taşçı'nın eşi ile anne ve babasının Ankara'da olduğu öğrenilirken, İstanbul'daki sevenleri Güngören'deki eve gelerek amca Temel Taşçı'ya taziyelerini bildirdi. Şehidin evinin bulunduğu sokak ve oturduğu binaya da Türk bayrakları asıldı. Cenazenin, yarın İstanbul'da toprağa verilmesi beklenirken, amca Temel Taşçı, "Yeğenimle beraber 4 subay daha şehit oldu. Bir kaza mı ya da başka bir şey mi şu anda bilemiyoruz. Allah herkesin ailesine sabır versin. Gece 03.00'te haber aldık. Komutanları, arkadaşları hepsi bizimle çok ilgilendiler. Kendi ailesi Ankara'da. Yarın İstanbul'da toprağa vereceğiz" dedi.

    ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

    Ankara'nın Tuluntaş Köyü yakınlarında 5 askerin şehit olduğu askeri helikopter kazasında enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

    Dün akşam eğitim uçuşu sırasında Tuluntaş Köyü yakınlarında boş araziye düşen helikopterde 5 subay şehit olmuştu. Şehit subayların cenazeleri gece Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne kaldırıldı. Jandarma ekipleri enkazın bulunduğu bölgede yaklaşık 2 kilometre çapında bir bölgeyi çembere alarak inceleme başlattı. Enkaz kaldırma çalışmaları halen devam ediyor.

    MERSİNLİ ŞEHİDİN EVİNDE TAZİYE HAZIRLIĞI

    Askeri helikopterdeki 5 subaydan biri olan Üsteğmen Fikri Dilsiz'in Mersin'deki baba ocağında taziye hazırlıklarına başlandı.

    Şehidin merkez Akdeniz ilçesine bağlı Nusratiye Mahallesi'ndeki baba evine Türk bayrağı asılırken, evin önüne taziye çadırı kuruldu. Baba Hasan Hüseyin Dilsiz ile anne Zeliha Dilsiz, tören için bu sabah Ankara'ya gittiğinden evde bulunan anneanne Ayşe Fatma Dilsiz, yakınlarının ve komşularının taziyelerini kabul etti. Torununun muradına eremeden şehit düştüğünü ifade eden yaşlı kadın, O'nun en son yılbaşında Mersin'e geldiğini, ancak kendisinin göremediğini belirterek, "Anne-babasına 'anneannemi neden getirmediniz?' diye kızmış. Uzun zamandır görmüyordum torunumu" dedi.

    Bu arada şehit Üsteğmen Fikri Dilsiz'in cenazesinin, Ankara'daki törenin ardından bu akşam saatlerinde Mersin'e getirileceği ifade edilirken, cenazenin ise yarın Muğdat Camii'nde yapılacak olan törenin ardından defenedileceği kaydedildi.

    ŞEHİT ANNESİ CENAZE ARACININ ARDINDAN BİR SÜRE KOŞTU

    Eğitim uçuşu sırasında Ankara'nın Gölbaşı İlçesi Tuluntaş köyü yakınına düşen askeri helikopterde şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Erhan Gül için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi.

    Törene, şehidin eşi Duygu, Annesi Feraye, Babası Musa Gül, yakınları, çalışma arkadaşları, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Günel, Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, MGK Genel Sekreteri Serdar Kılıç ve Ankara Garnizonu'nda görevli pek çok subay ve astsubaylar katıldı.

    İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehit Gül'ün Türk bayrağına sarılı cenazesi bir süre askerlerin omuzlarında taşındı. Bu sırada Şehidin annesi Feraye Gül, ''Körpecik fidansın, o buz gibi toprağa seni nasıl gömerim'' diyerek oğlunun tabutunun önüne geçti ve tabutu öptü. Daha sonra Şehit Gül'ün cenazesi top arabasına konuldu. Anne Feraye Gül, Cebeci Şehitliğine götürülmek üzere törenin ardından cenaze aracına konulan oğlunun cenazesinin ardından bir süre koştu.



    Şehit annesi cenazenin arkasından koştu

    Şehit annesi cenazenin arkasından koştu

    Şehit annesi cenazenin arkasından koştu

    Şehit annesi cenazenin arkasından koştu

    Şehit annesi cenazenin arkasından koştu

    Şehit annesi cenazenin arkasından koştu

    Şehit annesi cenazenin arkasından koştu

    Şehit annesi cenazenin arkasından koştu





    Şehit annesi cenazenin arkasından koştu Yorumları