Cizre'de izinsiz gösteriye polis müdahale etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-11-2011 (17:54)   Son Mesaj: 01-11-2011 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 473  

    01-11-2011

    Cizre'de izinsiz gösteriye polis müdahale etti

    Cizre'de izinsiz gösteriye polis müdahale etti


    Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK yandaşlarının izinsiz gösterisine polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Polisi ve bazı devlet dairelerini taşlayan PKK yandaşları, İdil yoluna barikat kurup trafiği engelledi.

    KCK/TM davası nedeniyle Şırnak"ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yapıldı. Bazı devlet ve polise taşla saldıran gruba polis müdahale ederek grubu dağıttı. Cizre"de esnaflar dava nedeniyle kepenklerini açmadı.
    İlçede dün akşam bildiri dağıtan bir grup, partililerden Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)"nin önünde toplanmalarını istedi. Bunun üzerine çok sayıda partili saat 14.00"de BDP binası önünde bir araya geldi. Burada toplanan kalabalık ilk olarak İdil Caddesi'ne kadar yürüyüş yaptı. Polis yetkilileri, Cizre Asri Mezarlığı'na kadar yürüyüş yapmak isteyen gruba izin vermedi.

    Polis, yapılan görüşmeler sonucu grubun İdil Caddesi üzerinde basın açıklaması yapmasına izin verdi. Yapılan basın açıklamasından sonra 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı. Grubun dağılmasının ardından çoğunluğunu çocukların oluşturduğu grup polise taşlarla saldırdı. Buna karşılık polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ederek grubu dağıttı. Polise taş atan çocuklar ara sokaklara kaçtı.




    Cizre'de izinsiz gösteriye polis müdahale etti Yorumları