Okulda 45 cm mesafeye açıklama   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-11-2011 (17:53)   Son Mesaj: 01-11-2011 (17:53)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    01-11-2011

    Okulda 45 cm mesafeye açıklama

    Okulda 45 cm mesafeye açıklama


    Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesindeki öğrenciler arasında ''kız-erkek ayrımı'' yapıldığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

    Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarında ''Müdürden erkek ve kız öğrencilere 45 santim yasağı'' başlıklı haberlerin ''tamamen gerçek dışı, gerçekle bağdaşmayan, tamamen yanlış beyan ve ifadelere dayalı'' olduğu belirtildi.
    Karma eğitimin yapıldığı lisenin, öğrencilerin yetenek sınavı ile alındığı seçkin bir eğitim kurumu olduğu ifade edilen açıklamada, ''Okulumuzun gerçekle bağdaşmayan ve haber değeri olmayan maksatlı yayınlarla gündeme getirilmesi Valiliğimizde bir talihsizlik olarak değerlendirilmiştir'' görüşüne yer verildi.

    Haberlerde, okul müdürü tarafından kız ve erkek öğrencilerin birbirlerine en fazla 45 santim yaklaşabileceklerine dair emir ve duyuru bulunduğu iddialarının ''anlamsız ve mantık dışı'' olarak nitelendirildiği açıklamada, şöyle denildi:

    ''Karma eğitim yapılan, sınıf ve sıralarda kız-erkek öğrencilerin beraber oturduğu bir okulda böyle emir ve talimatın olamayacağı herkesçe bilinen bir gerçektir. Kız öğrenciler için sıraların önüne tahta yaptırıldığı tamamen asılsız ve gerçeği yansıtmayan bir bilgidir. Zira okulda ve dersliklerde kullanılan sıralar Türkiye genelinde kullanılan sıra ve dersliklerden farklı değildir. Bu sıralara ekstra bir parça eklenmesi iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.''

    Haberlerde kız ve erkek yemekhanelerinin ayrıldığı yönünde de iddialara yer verildiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

    ''Bakanlığımızın ortaöğretimde daha çok kız öğrencinin okullaşması amacıyla başlattığı pansiyon kapasitelerinin daha verimli kullanması uygulamasına yanlış bilgiye dayalı olarak tam tersi bir anlam yüklenmektir. Çünkü bu uygulama ile kız çocuklarını erkeklerden ayırma ve ayrıştırma yerine daha çok kız öğrencinin sosyal hayata ve eğitime katılımını sağlamak ve teşvik etmek amaçlanmaktadır. İlimizde de bu uygulamanın bir gereği olarak, aynı çatı altında bulunan Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesine ait kız öğrenci pansiyonu ile Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin erkek pansiyonunun kapasiteleri beraber değerlendirilmiş, kız öğrenciler lehine daha çok kapasite geliştirmek amacıyla, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesine kayıtlı 25 erkek öğrencinin Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin pansiyonuna geçişleri sağlanmıştır. Her tür pansiyon harcamaları ve iaşe işlemleri Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından karşılanması ile ilgili bakanlığa teklif yapılmıştır. İddia edildiğinin aksine halihazırda söz konusu okuldaki kız ve erkek öğrenciler tek ve ortak olan yemekhaneyi kullanmaktadırlar.''

    ''Okul yurdunda kız ve erkek öğrencilerin kaldığı pansiyonlar arasına demir parmaklıklar ve farklı giriş kapılarının kullanıldığı'' iddiasının ise tamamen gerçeği farklı bir mecraya taşımaktan ibaret olduğuna işaret edilen açıklamada, ''Zira aynı binanın çatısı altında iki farklı okula ait iki pansiyon var. Bu pansiyonların girişlerinin ayrı olması doğal ve normal bir olaydır. 'Haftada iki saat din dersi için 3 öğretmen bulunuyor' iddiası ise tamamen yanlış bilgiye dayanmaktadır. Çünkü Okulun din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin haftalık ders saati sayısı her sınıf için 1, öğretmen normu 1'dir ve halihazırda okulda tek bir öğretmen görev yapmaktadır'' bilgisine yer verildi.

    Merkez Yenişehir ilçesindeki Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi önünde dün toplanan bir grup veli, öğrenciler arasında ''kız-erkek ayrımı'' yapıldığı iddiasıyla eylem yapmış, kız ve erkek öğrencilere ''birbirlerine çok fazla yaklaşmamaları yönünde baskı yapıldığını'', yemekhanelerin ''kız-erkek bölümü'' diye ayrıldığını iddia ederek, bu durumu protesto etmişlerdi.




    Okulda 45 cm mesafeye açıklama Yorumları