İzmir'de garson cinayetinde zanlı yargılanıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-11-2011 (17:07)   Son Mesaj: 01-11-2011 (17:07)    Cevap: 0    Gösterim: 570  

    01-11-2011

    İzmir'de garson cinayetinde zanlı yargılanıyor

    İzmir'de garson cinayetinde zanlı yargılanıyor


    İzmir'in Boğaziçi semtinde garson İsmail Önanç'ı boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla olaydan 4 ay sonra yakalanan sanığın yargılanmasına başlandı.

    İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, davanın tutuklu sanığı Coşkun Bilge, başka bir cezaevine nakledildiği edildiği için katılamadı. Öldürülen İsmail Önanç'ın kardeşleri İbrahim ve Muhlis Önanç ile avukatlar ise duruşmada hazır bulundu.
    Tanıklar dinlendiği duruşmada ayrıldığı eşi Y.K, maktul İsmail Önanç'la 2003 yılında alkol yüzünden boşandıklarını ancak zaman zaman görüştüklerini aktardı.

    Y.K, mahkeme başkanının sorusu üzerine, eski eşinin, ''Ben seni mutlu edemiyorum, başka birini getireyim o etsin'' şeklinde bir yaklaşımının söz konusu olmadığını söyledi.

    Tanıklardan F.Y. de maktulün çalıştığı birahaneye sık sık uğradığını, Önanç'ı oradan tanıdığını anlatarak, ''Bir gün birahaneden ayrılırken İsmail benim bindiğim taksiye binmişti, sonra da yol üstünde indi. Ama ona hiç takılmadım, evinin bile nerede olduğunu bilmem'' dedi.

    Mahkeme, sanığın bir sonraki duruşmada hazır edilmesi için yazı yazılmasına karar vererek, diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

    -OTOBÜS BİLETİ ELE VERMİŞTİ-

    İzmir'in Boğaziçi semtinde, 9 Haziran 2010 tarihinde, İsmail Önanç'ın (46) öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekibi, evde bulunan bir şehirlerarası otobüs firmasına ait yolcu biletine ilişkin araştırma yapmış, İstanbul'dan İzmir'e gelen bir kişiye ait olan ve üzerinde yolcu ismi yazmayan biletin alındığı firmaya giden polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek, bileti alan kişinin görüntülerine ulaşmıştı.

    Polisin aylar süren araştırması sonucu, görüntüdeki kişinin İstanbul Tuzla'da bir tersanede işçi olarak çalışan Coşkun Bilge olduğu ortaya çıkmıştı.

    Tuzla'da yakalanarak İzmir'e getirilen Bilge'nin, bir müzik kanalına kadın arkadaş bulmak için cep telefonu numarasını gönderdiğini, numarayı televizyondan gören Önanç'ın da kendisini aradığını ve arkadaş olduklarını, İstanbul'dan İzmir'e geldiğinde kendisine ilişkiye girme teklifinde bulunan Önanç'ı öldürdüğünü anlattığı belirtilmişti.

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Coşkun Bilge hakkında, ''kasten adam öldürmek'' ve ''hırsızlık'' suçlarından dava açılmıştı.




    İzmir'de garson cinayetinde zanlı yargılanıyor Yorumları