PTT'den çıkarılan taşeron işçiler eylem yaptı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-11-2011 (15:22)   Son Mesaj: 01-11-2011 (15:22)    Cevap: 0    Gösterim: 625  

    01-11-2011

    PTT'den çıkarılan taşeron işçiler eylem yaptı

    PTT'den çıkarılan taşeron işçiler eylem yaptı


    PTT'de işten çıkarılan taşeron işçileri eylem yaptı. Tunus Caddesi'ndeki PTT Çankaya Dağıtım ve Toplama Merkezi önünde toplanan gruptakiler, bir süre çeşitli sloganlar attı.

    CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan da PTT önüne gelerek işçilere destek verdi. Aydoğan, taşeronlaştırmanın bir insanlık suçu olduğunu ifade ederek, ''Yöneticilerin işçilerin haklarını vermek yerine sokaktaki işsizlerle tehdit ettiğini'' söyledi.
    Aydoğan, ''12 Eylül referandumunda 'örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılacağını' söyleyenlerin, verdiği sözü tutmasını istiyoruz'' dedi.

    Her koşulda emekçinin, üretenin yanında olduklarını belirten Aydoğan, taşeronlaştırmadan devletin değil, aracı kurumların kazandığını belirtti ve ülkeyi yönetenleri bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

    Taşeron işçileri adına yapılan açıklamada da taşeronlaştırmanın bir kölelik sistemi olduğu ifade edildi. Onlarca kişinin işine son verildiği belirtilen açıklamada, ''Köle gibi çalıştırılıyoruz, dayanacak gücümüz kalmadı. İşverenin bu kanun tanımaz yaklaşımına bir son verilmeli'' denildi.

    Açıklamada, taşeron şirketleri nedeniyle devletin tazminat ödemek zorunda kaldığı ve zarara uğratıldığı savunuldu.

    Haber-Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Yaşar Polat da desteklerini işçilerden hiç bir zaman esirgemeyeceklerini belirterek, mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi. Polat, taşeron işçilerin örgütlenmesi gerektiğini belirterek, bu konuda hiç bir yasal engel olmadığını öne sürdü.

    Bu arada, eyleme destek vermek isteyen PTT çalışanlarına izin verilmediği, çıkışların önlenmesi için kapıların güvenlik görevlilerince tutulduğu ileri sürüldü.




    PTT'den çıkarılan taşeron işçiler eylem yaptı Yorumları