Başoğlu: Papandreu samimi değil   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-11-2011 (14:54)   Son Mesaj: 01-11-2011 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 626  

    01-11-2011

    Başoğlu: Papandreu samimi değil

    Başoğlu: Papandreu samimi değil


    Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Papandreunun samimi olmadığını belirterek, TSK’nın işgal gücü olmadığını, Kıbrıslı Türkleri yok olmaktan kurtardığını söyledi.


    Başoğlu, "Yunanistan Başbakanı Papandreou başbakanımızın davetlisi olarak Erzurum"da büyükelçiler toplantısına katıldı. Papandreou burada yaptığı konuşmada, TSK"nın Kıbrıs"ta işgal gücü olduğunu söyleyerek çok büyük bir ayıp yaptı. Papandreou da bilir ki, TSK, Kıbrıs"ta bir işgal gücü değildir. Uluslararası sözleşmelerden güç alarak Kıbrıs"ta yaşayan Türkleri yok olmaktan, Yunanistan ordusunun haince çetelerinden kurtarmak için Kıbrıs"a çıkmıştır. Bunu herkesten çok Yunanistan başbakanı Papandreu bilir. Ama yaptığı konuşmada, Türkiye"de de Türk başbakanının yüzüne karşı TSK"nın Kıbrıs"ta işgal gücü olduğunu söyleyerek nezaket sınırlarını çok aşmıştır. Buna karşı başbakanımız bu ayıbını yüzüne vurmamak suretiyle çok iyi bir misafirperverlik göstermiştir. Yunanistan başbakanının TSK"nın Kıbrıs"a işgal gücü olduğunu bu nedenle Türkiye"ye AB üyeliği verilmeyeceğini tekrarlamak suretiyle nezaket sınırlarını bir kere daha aşmıştır" dedi.
    -"YUNANİSTAN"A TAVİZ VERİLMEMELİ"-

    Yunanistan"a taviz verilmemesi gerektiğini belirten Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

    "Türkiye, Yunanistan"a tek yanlı taviz vererek dostluk kurulamaz. En az Yunanistan"da Türkiye"ye karşı daha nazik daha gerçekçi daha anlayışlı bir tutum izlemek zorundadır. Başbakan yaptığı konuşmada Yetimhaneyi Fener Rum patrikhanesine verdiğini söylemiştir. Buna ilave olarak 1950 yılından beri Merhum Menderes"ten sonra ilk defa üst düzeyde bir siyasetçi Bartelemeos"u ziyaret etmiştir. Görülüyor ki, biz ne kadar çok yaklaşım ve anlayış göstersek bile Yunanistan hala olduğu yerde saymaktadır. Türkiye Yunanistan ilişkilerinin tek taraflı taviz vererek güçlendirmesi mümkün değildir. Bu koskoca ayıbı Yunanistan başbakanının yüzüne çarpmadıktan sonra Yunanistan başbakanı akıllanmayacaktır. Bir Türk vatandaşı olarak beni son derece inciten TSK"nın Kıbrıs"ta işgalci olduğunu söylemesidir. TSK Londra ve Zürih anlaşmaları gereğince TSK Kıbrıs"ta bulunmaktadır. Bunu en az Papandreou da benim kadar bilir.Sayın başbakanımız ilk fırsatta Papandreou bu yanlışını yüzüne vurması gerektiğini inanıyorum.Böylece Yunanistan ve Türkiye arasında kurulmasına çalıştığı dostluk köprüsünün bir bacağını Papandreou, yaptığı yanlış konuşmayla uçurmuştur."




    Başoğlu: Papandreu samimi değil Yorumları