Denizli'de 254 çiftçiye sertifika verildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-11-2011 (14:51)   Son Mesaj: 01-11-2011 (14:51)    Cevap: 0    Gösterim: 531  

    01-11-2011

    Denizli'de 254 çiftçiye sertifika verildi

    Denizli'de 254 çiftçiye sertifika verildi


    Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Akkent beldesi ve Kabalar köyünde çeşitli alanlarda eğitim alan çiftçilere, törenle sertifika verildi.

    Bağcılık ve budamacılık, seracılık, koyun yetiştiriciliği, büyükbaş hayvancılık, okuma yazma ve asma yetiştiriciliği kurslarını, 254 çiftçi tamamladı.
    Törene AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici, Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Çal Kaymakam Vekili Ahmet Güneri, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Akkent Belediye Başkanı Muharrem Kaya, Çal Belediye Başkanı Hasan Gündüz, daire müdürleri ve diğer vatandaşlar katıldı.

    Milletvekili Ekici, hükümetin eğitime çok önem verdiğini belirterek, "Teknoloji çağındayız. Bu yıl Akkent"te 'Bilişim Yılı' ilan edelim, çocuklar ve yaşlılar dahil herkese bilgisayar kullanmasını öğretelim. Devletin işlemlerinin 200"den fazlası internetten yapılıyor." dedi.

    Vali Erkmen ise kursların en iyi şekilde değerlendirilmesinin önemine değindi.

    Denizli"de kurslar için maddi bir sıkıntı olmadığını ve vatandaşların talep etmesi durumunda her türlü kursu açabileceklerini belirten Erkmen, özellikle okuma yazma bilmeyenler konusunda hassasiyet gösterdiklerini vurguladı.

    Erkmen, "Tek bir vatandaşımız dahi okuma yazma bilmiyorsa bize haber verin. O tek kişi için de öğretmen görevlendiririz.

    Özürlü olup da okula gelip gidemeyen vatandaşlarımız varsa onlar için de öğretmen görevlendiririz. Okumaz yazmaz hiçbir vatandaşımız kalsın istemiyoruz." şeklinde konuştu.

    Türkiye ekonomisinin şu anda dünyada 15. sırada olduğunu ve 2023 yılında ilk 10 arasına girmesinin hedeflendiğini hatırlatan Erkmen, bunun da ancak eğitim ve eğitilmiş işgücüyle başarılabileceğini söyledi.

    Okullarda akıllı tahtaların yaygınlaştığını belirten Vali Yavuz Erkmen, ailelerin gelişmelerden daha iyi haberdar olması ve okul ortamını görmesi için ders dışında davet edilmesi için Çal İlçe Milli Eğitim Müdürü"ne talimat verdi.

    Konuşmaların ardından İşkur tarafından düzenlenen bağcılık ve budamacılık kursuna katılan 30, seracılık kursuna katılan 26, koyun yetiştiriciliği kursuna katılan 24, büyükbaş hayvancılık kursuna katılan 122 ve okuma yazma kursuna katılan 11 kursiyere sertifikaları Milletvekili Ekici, Vali Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

    Törenden sonra Erkmen ve diğer protokol üyeleri, Denizli İl Özel İdaresi tarafından sulama amaçlı yaptırılan Akkent Göleti"nin etrafının yeşillendirilmesi için başlatılan ağaçlandırma çalışmasına katılarak çam fidanı diktiler.

    Akkent'ten sonra Kabalar köyüne geçen heyet, asma yetiştiriciliği kursunu bitiren 41 kişinin sertifika dağıtım törenine katıldı.




    Denizli'de 254 çiftçiye sertifika verildi Yorumları