MEB'den YİBO'lar kapatılacak haberine yalanlama   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-11-2011 (14:51)   Son Mesaj: 01-11-2011 (14:51)    Cevap: 0    Gösterim: 479  

    01-11-2011

    MEB'den YİBO'lar kapatılacak haberine yalanlama

    MEB'den YİBO'lar kapatılacak haberine yalanlama


    Milli Eğitim Bakanlığı 'Yibo'lar için Koç geliyor' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını, mevcudu 100'ün altında bulunan YİBO'ların kapatılmayacağını açıkladı.

    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada söz konusu haberde İlköğretim Genel Müdürlüğü'nün talimatı ile her ilde YİBO'larda koçların seçileceği ve mevcudu 100'ün altında bulunan YİBO'ların kapatılacağının iddia edildiği belirtildi.

    Açıklamada böyle bir durumun söz konusu olmadığı vurgulanarak, "Bu ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Mevcudu 100'ün altında bulunan 110 YİBO'nun kapatılmasıyla ilgili bir karar alınmamıştır. Ayrıca, MEB İlköğretim Genel Müdürlüğü'nün her ilde YİBO koçları seçilmesine ilişkin bir talimatı da bulunmamaktadır. Zira, YİBO'larla ilgili sorunları yetkili birimlere aktarmak için yapılan Koordinatör Müdür uygulaması uzun yıllardır devam etmektedir ve yeni bir gelişme değildir" denildi.




    MEB'den YİBO'lar kapatılacak haberine yalanlama Yorumları