Latif Doğan gazeteciler için söyledi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-11-2011 (14:17)   Son Mesaj: 01-11-2011 (14:17)    Cevap: 0    Gösterim: 819  

    01-11-2011

    Latif Doğan gazeteciler için söyledi

    Latif Doğan gazeteciler için söyledi


    Ünlü sanatçı Latif Doğan GAP Gazeteciler Birliği'nin 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği parogramda en güzelşarkılarını gazateciler için seslendirdi.

    Programa AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Şevket Gürsoy, Mehmet Erdoğan, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, AK Parti İlçe Başkanı Reşat Turanlı, İl Defterdarı Şefik Tongal ve çok sayıda gazeteci katıldı. Programda birbirinden güzel türküler seslendiren Latif Doğan'a ilgi büyük oldu. Gazetecilerle birlikte şarkı söyleyip halay çeken Latif Doğan'a Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Şevket Gürsoy, Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ve GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz da eşlik etti.

    Programın açılış konuşmasını yapan GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü Kahta'da kutlamalarının önemli olduğunu ifade ederek, Kahta'nın en kısa zamanda il olması gerektiğini söyledi. Kahta'da yapılan bu programla herkesin dikkatini buraya çekmek istediklerini söyleyen Kıymaz, " Kahta öteden beri hep kenarda kalmış bir ilçedir. Bu ilçeye gereken hassasiyet gösterilmiyor. Biz bu programı Adıyaman il merkezinde de yapabilirdik ama biz bunu Kahta'da
    yaparak burayı ne kadar önemsediğimizi herkese göstermek istedik.

    Umarım bizim bu girişimimizle bazı problemler dikkat çeker ve yetkililer de bu konuda gerekenleri yaparlar. Kahta, gerek Sincik olsun gerek Gerger olsun bir bütün olarak algılanır. Bunlara Menzil de eklenince buranın önemi daha da artıyor. Bizim tek temennimiz Menzil'in de ilçe olması ve bu yeni yapıyla birlikte Kahta'nın il olmasıdır. Bu sayede Kahta'nın işsizlik problemleri de en ivedi şekilde çözülecektir" dedi.

    Tüm gazetecilerin gününü de kutlayan Kıymaz," Latif Doğan bizi kırmayarak buraya kadar geldi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Umarım programımız sayesinde bir nebze olsun basın mensubu arkadaşlarımız haberciliğin stresini üzerlerinden atarlar. Hepinize iyi eğlenceler diliyor ve gününüzü kutluyorum" dedi.

    Latif Doğan'da tüm gazetecilerin gününü kutlayarak Kahta'da olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade etti. İstanbul'da bir vakıf kurduklarını söyleyen Doğan,"İstanbul'da Adıyaman İl ve İçleri Eğitim Vakfı'nı kurduk. Bu vakfın başkanlığını ben yapıyorum. Bu vakıf sayesinde Adıyaman nüfusuna kayıtlı olan bütün öğrencilere burs vermeyi hedefliyoruz" dedi.

    Besni'de mahalli sanatçılık döneminde bir radyo kurduğunu söyleyen Doğan, radyoyu kurduktan sonra toplumda farklı bir konuma geldiğini ifade etti. Önceleri düğün çalgıcısı diye küçümsendiğini ifade eden Doğan," Beni düğün çalgıcısı diye küçümseyenler ben ünlü olduktan sonra bana Latif Bey demeye başladılar. Hayat tezatlıklarla dolu. İnsanın hayatı ve saygınlığı bu tür şeylerle ölçülmemeli. Bir basın mensubu hayatı boyunca yağmur, çamur demeden haber peşinde koşar. Televizyonumuzun başında çayımızı yudumlarken onların yaptığı haberleri izleriz.

    Hepsi yaklaşık üç dakikalık haberlerdir ama arka planında çok önemli fedakarlıklar vardır. O haberlerin oluşması aşamasında aç kalınmış yada dize kadar çamura batılmış olabilir. Bunları düşünmedikçe gazetecilerin değerini anlayamayız. Onlar gerçekten çok zor şartlarda bu işlerini yapmaya çalışıyorlar. Bu nedenle hepimiz onlara saygı göstermeliyiz" dedi.




    Latif Doğan gazeteciler için söyledi Yorumları