Demirtaş'tan Erdoğan'a: İnzivaya çekil   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-11-2011 (13:36)   Son Mesaj: 01-11-2011 (13:36)    Cevap: 0    Gösterim: 597  

    01-11-2011

    Demirtaş'tan Erdoğan'a: İnzivaya çekil

    Demirtaş'tan Erdoğan'a: İnzivaya çekil


    Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkan Selahattin Demirtaş Meclis'teki grup toplantısında konuştu. Demirtaş, Erdoğan'ın 20 yıl önceki düşüncelerini hatırlaması için inzivaya çekilmesini istedi.

    Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkan Selahattin Demirtaş Meclis'teki grup toplantısında konuştu.

    Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

    Gazetecilerin Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Ancak kutlanacak bir gün müdür bunu bilemiyorum. Azadiye Welat gazetesi çalışanların karşılaştığı durum kamuoyunun gündemindedir.

    İktidarın HES'lerle ilgili olarak tavrı yanlıştır. Dersim halkı bu projeyi istememektedir. Burada yapılmak istenen sadece Dersimlilerin yaşam alanını kısıtlamaktır.

    KCK duruşması olarak bilenen davanın 2. duruşması yapılacak. Burdaki arkadaşlarımızın Kürtçe savunma taleplerinin kabul edilmesi gerekmektedir. Bu arkadaşlarımızın serbest bırakılması gerekmektedir.

    Biz 12 Ocak'ta mahkemede ve sokaklarda olacağız.

    TAHLİYELER

    Kamuoyunun neredeyse bir haftadır tartışılıyor. Biz de ibretle izliyoruz. Hizbullahçıların tahliye edilmesi çerçevesinde kamuoyunun verdiği tepkiyi önemsiyoruz.

    Kürt halkı yıllardır faili meçhuller sorunuyla yaşıyor. Köy yakmalar, işkenceler bunların hepsinin arkasında devlet otoritesi var.

    O dönemde Başbakan, komutanlar ve emirleri verenler hakim karşısına çıkmaları gerekmektedir. Bu aslında kamuoyunu vicdanını yaralıyor.

    Neden dönemin başbakanları ve komutanları yargılanmıyor. 30 yıldır Kürt halkının vicdanı yanıyor. Bu işleri savcı ya da hakim çözümez.

    Bu yargı isterse 3 günde de karar çıkarabilir. Hükümet elli bin sözleşmeli er alacağına hakim ve savcı atasın da geciken adaleti sağlasınlar. Savaş için para ayıracağınıza eğitime adalet pozisyonlarına ayırsanıza.

    Hapisde kanser tedavisi görenler hücrelerinde son günlerini beklerken diğer tarafa baktığınızda ise tahliye edilenleri görüyorsunuz. Yargıya güven çökmüştür.

    İSTİNAF MAHKEMELERİ

    8 bölgede açılacak. Bunlar yerelin Yargıtay'larıdır. Neden açmadılar. Bölünmeye gidermiş. İşte yerelin güçlenmemesi için atılan adımlardır.

    Yüksek yargı 8'e bölünecek diye reddedildi. Bunların altında AKP'nin CHP'nin ve MHP'nin imzasını bulabilirsiniz.

    İstinafları bölünürüz korkusuyla açmıyorsunuz Hizbullahçılar tahliye olunca korkmuyorsunuz.

    Terör örgütlerinin propagandası gerekçesile açılan davaların karara bağlanmasında 4 ay sadece mahkemede onaylanıyor. Ancak diğerlerine bakın nerde.

    Bunlar için acele ediliyor. Bizimle ilgili dosyalarda çok maharetliler. Hizbullahçılara sıra gelince yıllar boyunca bekleyen dosyalar var. Demek ki BDP'yle ilgili dosyalar tozlu raflardan çabucak indirilebiliyor.

    Diyarbakır'da başka hukuk, Ankara'da başka hukuk, sana hukuk bana hukuk. Herkese göre hukuk değişiyor demek ki. Ona yok buna var. Türkiye'de hukuk sistemi çökmüştür. Ne zamana kadar bu devam eder. AKP iktidardan düşene kadar beklemek lazım.

    Başbakan geçen hafta elinde haritalar gösterdi. Duble yol haritaları peki ye duble yolsuzluk haritalarından bahsetmiyor. Bize ülkeyi bölüyorsunuz diyorlar bakın kendileri nasıl ülkeyi bölmüş. TÜİK'in verilerine göre 13 milyon insan açlık ve yoksulluk sınırında yaşıyor. Bu rakamlar resmi rakamlar. Pembe bir tablo çizerek halkı kandırıyor.

    Ülkenin ekonomik tablosunu haritalarla vereceksiniz ülkenin Güneydoğusuna verdiğiniz payı ve ayrımcılığı da gösterseydiniz.

    Bunlar yeşilkart haritası korkmasınlar Kürdiztan haritası değil. Okullaşma, eğitime verilen pay buyrun görün. Ülkeyi böyle böldünüz.

    Biz ülkeyi yerinden yönetimle birleştirilelim diyoruz. Sizde kalkıp bölücülüğün daniskasını yaptınız. Siz ve sizden öncekiler bölücülüğün daniskasını yaptınız.

    UCUBE TARTIŞMASI

    Kars'ta yaşananlar üzerinden bile görüşlerimizi söyleyebiliriz. Başbakan halka sormuyor kimseye sormuyor. Bir anıtı ucube olarak niteliyor ve yıkılmasını istedi. Bunlar ne anlar insanlıktan. DEmokratik özerklik bir anıtı dikerken de yıkarken de halka sormaktır.

    Ben halktan daha iyi bilirim diyor Başabakan. 20 yıl önce böyle düşünmüyordu. Ona tavsiyem inzivaya çekilin. Hiçbir danışmanınızı yanınıza almayın. Kendinizi düşünün inzivaya çekilin. Bu ülke için eskiden neler yapmak istediğinizi tekrar düşünün inzivaya çekilin. Siz Kars'ta sergilediğiniz tavırlarla nasıl ucubeye dönüştüğünüzü düşünün.

    KADINLAR

    Kimin kaç çocuk yapacağına devlet karar veremez. Başbakan neredeyse 3 çocuk yapmak için yasa çıkaracak. Buna herkesten önce kadının karar vermesi gerekiyor. Mecliste kanun görüşülüyor. Arkadaşlarımız ısrarlar süt izni doğum izni için tekliflerinin tamamı reddedildi.








    Demirtaş'tan Erdoğan'a: İnzivaya çekil Yorumları