Arınç ile el-Lovzi anlaşmaları görüştü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-11-2011 (13:34)   Son Mesaj: 01-11-2011 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 382  

    01-11-2011

    Arınç ile el-Lovzi anlaşmaları görüştü

    Arınç ile el-Lovzi anlaşmaları görüştü


    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Yemen ziyaretine eşlik eden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yemen Enformasyon Bakanı Hasan Ahmed el-Lovzi ile görüştü.

    Arınç ile el-Lovzi'nin görüşmesinde, dün Anadolu Ajansı ile Yemen Haber Ajansı SABA ve TRT ile Yemen Televizyonu arasında imzalanan anlaşmalar ele alındı.
    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, görüşmede yaptığı konuşmada, enformasyon alanında iki ayrı anlaşma imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TRT ile Yemen Televizyonu arasında işbirliği sağlanacağını belirten Arınç, ''TRT'nin arşivlerinden, yapımlarından kendilerine destek vereceğiz'' dedi. Arınç ayrıca, iki televizyon kuruluşunun ortak yapımlar da gerçekleştireceğini söyledi.

    Yemen televizyonunun TRT'den teknik ve eğitim alanında destek istediğini aktaran Arınç, ''En kısa zamanda bize elemanlarını gönderecekler ve eğitime başlayacağız'' diye konuştu.

    Türkiye ile Yemen arasında tarihten gelen güçlü bağların bulunduğunu vurgulayan Arınç, ''400 yıl aynı bayrak altında yaşadık, müşterek bir tarihe sahibiz. Şimdi de siyasi ve toplumsal ilişkilerimiz son derece güzel'' dedi.

    Yemen Enformasyon Bakanı el-Lovzi, enformasyon alanında iki anlaşma imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Biz, kendimizi çok özel hissettik. Bu iki anlaşma da çok yararlı olacaktır'' değerlendirmesinde bulundu. El-Lovzi ayrıca, iki ülke arasındaki kültürel ve tarihi ilişkilerin enformasyon alanındaki bu anlaşmalarla daha da güçleneceğine inandığını söyledi.

    El-Lovzi, TRT Arapça kanalının ülkesinde ilgiyle izlendiğini ve bu kanalın Yemen seyircisiyle buluşmasından mutluluk duyduklarını belirtti.

    Görüşmede, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile AA YÖnetim Kurulu Üyesi Salih Melek de hazır bulundu.




    Arınç ile el-Lovzi anlaşmaları görüştü Yorumları